העברה ללא תמורה

  • עסקת מתנה או עסקת העברה ללא תמורה
    נטע | 30/01/2012 14:50

    שלום רב, אני נתקלת בשני אופנים של עסקה- 1. עסקת מתנה, 2. עסקה של העברה ללא תמורה. אני מעוניינת להבין מה ההבדל בין השתיים מבחינה מיסויית- הרי בשניהן יש מס רכישה של 1/3. מה לגבי מס שבח? ולגבי מכירה של עסקת מתנה- אני יודעת שיש תקופת צינון, האם זה קביל גם לגבי דירה שהועברה ללא תמורה..? מדוע יש 2 הגדרות..? אודה לתשובתכם. נטע

    • העברה ללא תמורה
      עו"ד אברהם ללום | 30/01/2012 17:10

      מומלץ לפנות לעו"ד שיטפל בכם בהעברה על מנת שיבדוק לכם את כל ההיבטים של העסקה לעניין מס רכישה ומס שבח. עסקת מתנה לפעמים קלה אך לא כך המצב. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • כן, אבל...
        נטע | 31/01/2012 09:58

        אוקיי, לפני שאני פונה לעו"ד, אני רק רוצה להבין, עסקה של העברה ללא תמורה, אין תקופת צינון בה, ואני יכולה ישר אח"כ למכור את הנכס, או שגם שם יש תקופת צינון כמו בעסקת מתנה. אני כבר קראתי שבעסקת העברה ללאת מורה מבחינת מס שבח זה שורף אותו, ואילו בעסקת מתנה לא. אבל זה פחות חשוב לי כי מס רכישה גם ככה בשני העסקאות הוא 1/3. תודה רבה.