בטוחה

  • ערבות בנקאית
    מורן | 30/01/2012 12:17

    אני פונה אליך שוב פשוט לא ענית לי למטה דילגת עליי :-( הנושא מאוד מטריד אותי ,הקבלן דורש שאשלם ערבות בנקאית 1% מערך הדירה, לא נאמר לי בעל פה על הדבר אך אז בסוף מצאתי בחוזה וכך זה כתוב אני מצטטת " הרוכש יישא במלוא העמלה ויתר העלויות וההוצאות הכרוכות בהוצאתה ובחידושה של הערבות הבנקאית עד לביטולה" עכשיו השאלה שלי לא רשום כמה עליי לשלם על סמך מה הוחלט שזה 1% האם יש דרך להוזיל או להוריד בכלל את העלות המיותרת הזו מצידי..?? זה סכום נכבד ואין באפשרותינו לשלם וממש לא היינו מוכנים ל"הפתעה" שכזו :-( תודה ענקית לך!!

    • בטוחה
      עו"ד אברהם ללום | 30/01/2012 18:04

      לפני ימים אחדים עניתי על שאלה מסוג זה בפורום. בכל מקרה, הקבלן אם מדובר על קבלן צריך לתת בטוחה והוא לא יכול לקבוע כי העלות תהיה על הרוכש. לאור האמור מתבקש אולי לקחת עו"ד שייצג אתכם ויעבור עוד על ההסכם, אולי לא רק הנקודה הזו היא היחידה. לצערי אני חייב לומר שחברות גדולות כיום ובכלל כבר לא כוללים סעיף שאיננו רלוונטי כיום לאחר מקרה חפציבה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום