הערת אזהרה

  • רישום הערת הזהרה- אשמח לקבל תשובה משפטית
    פ.י | 29/01/2012 20:16

    ראובן הוא בעלים של חברה פרטית מוגבלת, שמעון מכר סחורה לחברה שבבעלותו וניהולו של ראובן, לחברה אין לשלם את חובותיה. ראובן מתייב לשמעון שאם המצב ימשיך להיות קשה מבחינה כלכלית, הוא מתחחיב למכור את דירתו הפרטית ולשלם את חובו. ראובן מוכן להתייב לכך בכתב, שכאשר הוא ימכור את הדירה הוא ישלם לשמעון את מה שמגיע לו. השאלה, האם עם התחייבות כזו אפשר לרשום הערת הזהרה בטאבו לטובתו של ראובן?

    • הערת אזהרה
      עו"ד חני זיו | 29/01/2012 21:16

      ערב טוב, אכן ניתן לרשום הערת אזהרה בהתאם להתחייבות בכתב. עם רישום ההערה הנ"ל ניתן יהיה להזהיר ולהודיע לכל המתעניין במקרקעין הנ"ל כי בעל המקרקעין התחייב לעשות עסקה כלשהי או להימנע מעסקה. לצורך רישום הערת האזהרה, נדרשת בקשה לרישום ההערה (הנני ממליצה כי בעל המקרקעין יחתום על ההערה) הכוללת אישור עו"ד + התחייבות בכתב+ אגרה. בברכה, חני זיו, עו"ד

      • ראשית תודה על תשובתך
        פ. | 29/01/2012 22:36

        אחדד את שאלתי, האם אפשר לרשום הערת אזהרה על סמך התחייבות בכתב, כאשר נותן ההתחייבות אינו יודע שמקבל ההתחייבות בדעתו לרשום הערת אזהרה?