דירה בירושה - פטור ממיסים?

  • 2 דירות בירושה
    רוית | 28/01/2012 10:45

    אנו מספר יורשים של 2 דירות, אין מצב להסתלקות מירושה כי אחד לא סומך על השני. שאלתי היא אם נמכור את 2 הדירות בשנה הקרובה יש מיסים גבוהים לשלם? לאחת הדירות יש אופציית הרחבה די גדולה, נאמר לי שמדובר בכ - 305 מס האם זה נכון, האם עלינו לחכות 4 שנים בין מכירה למכירה, והאם אפשר לדעת מהם מדרגות המס למכירת 2 בתים או הפנייה לאתר. תודה, ושבוע טוב

    • דירה בירושה - פטור ממיסים?
      עו"ד שזר תומר | 28/01/2012 22:19

      לגבי ההרחבה - ראי יש נושא של היטלי השבחה, נושא זה ניתן לבדיקה לפני המכירה, או על ידי פניה לרשות או פניה לשמאי. לגבי מיסוי - כיוון שאלו דירות בירושה מגיע לך פטור, אבל צריך לבדוק את המקרה יותר לעומק על מנת להכין עבורך תכנון מס. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום