פינוי מוקדם

  • השכרת דירה
    דנה | 22/01/2012 10:34

    אנחנו שוכרים דירה זוג + 3 ילדים קטנים. החוזה שלנו נגמר ב-31/5/2012 ואנחנו מעוניניים לפנות את הדירה לפני בגלל: מכת עכברים נוראית, בעית חשמל ידועה (גם לשאר השכנים) עם זרמים בשקעים, אי אפשר להכניס דברי חשמל לשקע, 2 פאנים נשרפו לי כבר. ישנה בעיה עם היונקרס (גם לשאר הדיירים) אין חימום בבית של הסקה כבר מתחילת החורף. פנינו לבעלת הבית לבקשה לפנות את הדירה לפני מועד הסיום. מהם זכויותינו במידה והיא מסרבת. תודה רבה!!!!!!!

    • פינוי מוקדם
      ליאור | 22/01/2012 15:30

      דנה שלום רב ! במקרה דנן ישנן חובות המוטלות על המשכיר עפ"י הוראות "חוק השכירות והשאילה התשל"א 1971" החובות הרלוונטיות בעיקרן במקרה דנן נוגעות לפי דברייך ולמיטב הבנתי להתחמקות המשכיר מתיקון הנזקים בדירה כאשר אלו היו ידועים לו מראש ומשום כך יש בהתנהגותו זו לפחות לכאורה הפרה של ס' ו - 8 6,7 לחוק שלעיל. בנסיבות דנן עלייך לנהוג כדלקמן: ראשית הוציאי מכתב למשכיר בו תפרטי את הליקויים תוך שרת מסבה את תשומת ליבו לעובדה שעד כה לא תוקנו הליקויים על ידו חרף דרישותייך וכי הדבר מהווה למעשה הפרה של התחיבויותיו כלפייך. תציבי אולטימטום בן 14 יום לתיקון הנזקים והבהירי כי במידה והללו לא יתוקנו תנקטי בסעד עצמי של ביטול חוזה השכירות עם המשכיר עקב הפרתו על ידו וזאת תוך תביעת כל נזקייך בגין הפינוי המוקדם. כמובן שרצוי מאד לתעד את מצב הדירה ולשם כך להעזר בשמאי מומחה שיעניק חוו"ד משפטית למקרה הצורך. בשורה התחתונה ובנימה אישית לא הייתי ממתין עוד יום אחד לאור נתונייך האישיים. בברכה, ליאור.