בן ממשיך בנחלת הורים

  • בן ממשיך בנחלת ההורים
    תמר | 21/01/2012 20:49

    אנחנו שלושה אחים . הורינו נפטרו והורישו לנו משק חקלאי במושב . החלטנו להעביר את הנחלה לאחד מאיתנו שייפצה את השניים האחרים במסגרת הסכם שנחתום ע"י עורך דין . שאלותי הן : 1 . האם כל המיסים למינהל , למס שבח , למועצה האזורית וכו' החלים על מכירת המשק לגורם שלישי , חלים במקרה זה ? 2 . כשנערוך ביננו הסכם האם עורך הדין יגבה סכום שהוא אחוז מסויים מערך המשק כפי שהיה קורה אם היינו מוכרים את המשק לגורם שלישי , - האם זה מקובל ? האם עלינו להסכים לכך ? או שלא צריך להיות קשר בין ערך הנכס לתשלום לעו"ד ? תודה רבה

    • בן ממשיך בנחלת הורים
      עו"ד שזר תומר | 22/01/2012 21:49

      שכר טירחת עו"ד, הוא משהו בהסכמה, אכן עו"ד מבקשים בדר"כ אחוזים מהמכירה, אבל אתם לא חייבים להסכים. לעניין המיסוי, ראה נושא מיסוי מקרקעין בנושא נחלות, הינו סבוך ומסובך, ודורש יעוץ פרטני. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תודה רבה , אבל נחוצה הבהרה
        תמר | 25/01/2012 08:42

        אולי לא הבהרתי עצמי מספיק אך השאלה העיקרית היא האם אותם כללים , גם לגבי שכר טירחת העו"ד וגם לגבי המיסוי , החלים על מכירה לגורם חיצוני , חלים גם על הורשת הנחלה לאחד הבנים שיהיה בן ממשיך .