כונס נכסים

  • 3 שאלות בנושא אתיקה מקצועית ועוד - בנוגע שכר-טירחה
    אנונימוס | 12/01/2012 21:47

    שלום רב,עו"ד ממונה ככונס לבניין ישן, בו דירה בבעלותי  שלח לי בקשה לתשלום שכ"ט והוצאות לגבי עבודה מסויימת שנעשתה על-ידו. הוא חילק את הסכומים לשכ"ט והוצאות, (לצורך העניין שכ"ט של כמה אלפי שקלים), מבלי לפרט עלות של כל חלק בעבודה על מנת להראות שמסתכם לסה"כ המבוקש על-ידו.העבודה בגדול היתה קשורה לרישום הבית (מושע) כבית משותף. יצרתי עמו קשר טלפוני וביקשתי פירוט של העבודה והסכומים עבור כל חלק בעבודה.הוא סירב בכל תוקף לתת פירוט כזה ורק הסביר מה הפעולות שבוצעו על-ידו ללא רשימה מסודרת הכוללת גם עלות מצידו של כל פעולה.(מבדיקה שעשיתי - על-פי מסמך האתיקה של לשכת עורכי הדין - מצויינת החובה לפיצול שכ"ט והוצאות, אך לא חובה לפירוט שכ"ט. דבר שנראה לי הגיוני שיחייב כל ספק כאשר הוא מוציא דרישה לתשלום. ).שאלה ראשונה:האם יש עילה לפניה לפניה למחלקת האתיקה בלשכה בנושא זה? בנוסף - איים עו"ד שאם אסרב לשלם הוא יפנה לבית-המשפט וידרוש במקום הסכום הנ"ל שכ"ט בשובי 4% מערך הנכס. שאלה שניה:האם ניתן לדרוש שכ"ט על-פי שובי הנכס כאשר מדובר בבניין ישן? שאלה שלישית: האם מכתב דרישת התשלום ששלח לא מגביל את עו"ד בדרישת סכום גבוהה יותר בהמשך עבור אותה העבודה שכבר עשה וציין את שכ"ט המבוקש עבורה? כ

    • כונס נכסים
      עו"ד שזר תומר | 14/01/2012 10:38

      גולש יקר, מעיון באורך השאלה ולא בתוכנה, עולה כי אתה צריך יעוץ משפטי ממוקד ולא באמצעות מענה בפורום. בגדול - ביהמ"ש יכול לחייב אותו לפרט, אני לא רואה עילה לפניה כנגד עו"ד בתלונה ללשכה. לעניין הסכום, תלוי איך הוא ניסח את מכתב הדרישה,יתכן כי כל מה שהוא יכול לדרוש בנוסף הוא הוצאות ושכ"ט, אבל צריך לבדוק את זה יותר לעומק על מנת ליתן תשובה מעמיקה יותר. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • טוב.אם אורך השאלה הוא בעייתי - הנה שאלות מקוצרות
        אנונימוס | 14/01/2012 13:46

        1. האם עו"ד ממונה כונס נכסים יכול לסרב לתת פרוט על העבודה שעבורה נדרש שכ"ט? האם זה לא אתי? 2. האם על רישום בניין ישן (מושע) כבניין משותף יכול עו"ד לדרוש אחוזים משווי הנכס?

        • זה נושא שעו"ד מעדיפים לא לדבר עליו? :-)
          אנונימוס | 17/01/2012 16:01

          אשמח לקבל תשובה ברורה... תודה מראש

          • טוב, תודה ולהתראות בפורומים אחרים  לת
            אנונימוס מאוכזבוס | 19/01/2012 00:57