חוות דעת

  • נזילות בקיר משותף- על מי החבות?
    אפי | 03/01/2012 19:14

    שלום,דודתי מתגוררת בבית צמוד קרקע, אשר לו קיר משותף עם הבית של השכנה. לפני כשנה דודתי הבחינה בנזילה בקיר המשותף, אך לא ידעה מאיזה צד של הקיר מדובר. בכל מקרה, לאחר שהנזילה התפשטה, היא הזמינה את הביטוח (מבנה) על מנת שיבדוק מנין הנזילה. למרות שהביטוח אמר כי מקור הנזילה אינה מהבית של דודתי, הנזילה התפשטה והיא החליטה לתקן ולהרוס את הקירות, להחליף את כל הצנרת וכד'. שיפוץ זה עלה לה 50,000 ש"ח. ואולם, לאחר השיפוץ, היא הבחינה שוב בנזילה, ואז ביקשה משכנתה שתזמין את הביטוח שלה שיבדוק האם מקור הנזילה הוא הצד שלה בקיר המשותף. הביטוח של השכנה אישר את הממצאים, והנזילה אכן התגלתה מהקיר של השכנה. ואולם, היות ולשכנה אין ביטוח צד ג', היא לא תוכל לכסות את הנזקים של דודתי, כאשר עדיין יש לה שיפוץ נוסף לעשות בעקבות הנזילות הרבות (התפוצץ הצינור בקיר). האם לדודתי יש עילה לתביעה מביהמ"ש להשתתפות של השכנה בסכום כסף מסוים מהשיפוץ, וכן בסכום מסוים עבור השיפוץ הראשון ששולם ע"י דודתי (ע"ס 50,000 ש"ח)? האם היא יכולה לתבוע את הביטוח שלה עצמה בכך שעשה בדיקה אך לא אמר כי ייתכן ומדובר בקיר של השכנה, ובעצם התרשל?בשורה התחתונה- מה על דודתי לעשות עם הנזקים שקיימים אצלה בבית עכשיו והשיפוץ הנוסף שעליה לעשות?* אציין כי השכנה בתהליכי גירושין ולא מעוניינת להשתתף בשיפוץ, ובנוסף מתכוונת למכור הבית.תודה וסליחה על ההקדמה הארוכה.

    • חוות דעת
      עו"ד אברהם ללום | 04/01/2012 08:58

      הפורום נועד לשאלות קצרות וכלליות. ניתן לומר שהמבוקש הינו למעשה חוות דעת. לשאלות מסוג זה יש את הייעוץ אישי או שאתה מוזמן לפנות לעו"ד שעוסק במקרקעין. בסך הכל מדובר על שאלות שבמסגרת חוק המקרקעין בפסיקה ניתן בקלות לתת מענה מלא. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום