עד 10 שנים בדירה או בית-עסק אינה טעונה רישום

  • שכירות של כמה שנים נחשבת "עיסקת מקרקעין"?
    x | 03/01/2012 13:28

    אני לומד למבחן דינים במסלול שמאות מקרקעין, ויש לי שאלה שהמורה שלי לא ידע: איך אנו צריכים להבין את סעיף 152 של חוק הגנת הדייר – האם כוונתו שמכאן ולהבא, שכירות שתקופתו אינו עולה על 10 שנים לא נחשבת "עיסקת מקרקעין", ולכן אינה צריכה רישום?   אם זאת הכוונה, יהיה מותר לשכור רק חלק ממקרקעין (נגיד, חדר מסוים בתוך הדירה שלך), לתקופה שאינו עולה על 10 שנים. בנוסף,   ההסכם על הנ"ל לא צריכה להיות בכתב, היות וזה לא נחשבת "עיסקת מקרקעין".   תודה מראש.

    • עד 10 שנים בדירה או בית-עסק אינה טעונה רישום
      עו"ד אברהם ללום | 03/01/2012 13:57

      עסקה במקרקעין היא כל אחת מחמשת הזכויות במקרקעין(רשימה סגורה). לגבי מה שאתה מדבר סעיף 152מדבר על דייר מוגן והיא אינה זכות במקרקעין. אתה שואל ככל הנראה על מצב דברים שאין צורך ברישום הזכות וכן מתי יש צורך במסמך בכתב. לגבי מסמך בכתב הרי יש את סעיף 8 לחוק המקרקעין לעניין דרישת הכתב. עניין זה מוחרג לעניין השכירות ונאמר כי בבית דירה או בית עסק שחוק הגנת הדייר אינו חל עד 10 שנים אין חובה רשום את הזכות על מנת שניתן יהיה למשכן את הזכות לדוגמא. סיכום – עד 10 שנים בדירה או בית-עסק אינה טעונה רישום (סעיף 152 לחוק הגנת הדייר). דרוש מסמך בכתב (סעיף 8 לחוק). עד 5 שנים - הזכות אינה טעונה רישום (סעיף 79(א) לחוק) לגבי דרישת מסמך בכתב קרי הסכם נקבע כי 5 שנים לא חובה הסכם שכירות בכתב. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

    • אינני מבין
      סט בליטי-פירסט | 03/01/2012 14:23

      אינני מבין. כתבת ש"סעיף 152מדבר על דייר מוגן והיא אינה זכות במקרקעין."   הנה הסעיף:   ".    על אף האמור בחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969, שכירות לתקופה שאינה עולה על עשר שנים בדירה או בבית עסק שחוק זה אינו חל עליה, ואין עמה ברירה להאריכה לתקופה העולה על עשר שנים - אינה טעונה רישום בפנקסי המקרקעין; אין בסעיף זה כדי למנוע רישום שכירות לתקופה של עשר שנים או פחות, אם ביקשו זאת הצדדים לחוזה השכירות."   אני הבנתי שהמילים "חוק זה" פירושם "חוק הגנת הדייר", ולכן היו לי השאלות ששאלתי. אני מבין ממך שהכוונה היא חוק המקרקעין. אבל איך זה יתכן, היות ולמדתי שאין רושמים זכות של דייר מוגן בטאבו.   ואם הכוונה היא כפי שחשבתי מקודם, אינני מבין מאיפה אנו יודעים ששכירות של יותר מ- 5  שנים חייבת להיות בכתב – הייתי אומר שרק למעלה מ-10 שנים חייבת להיות בכתב.   בסעיף 8 לחוק המקרקעין אכן יש דרישת הכתב, אבל לא רשום שם "5 שנים". רשום רק ש-"עיסקת מקרקעין" צריכה להיות בכתב.

      • שאלת המשך
        עו"ד אברהם ללום | 03/01/2012 14:34

        ידידי מדובר על פורום שמטרה לסייע בשאלות קצרות. מאחר ומדובר על נושא הקשור גם לבחינות לשכה של עוה"ד ובמקרה אני מעביר קורסים מסוג זה ניסיתי לעסור עד כמה שניתן. אני ממליץ לפנות למרצה בקורס ואני בטוח שבהמשך לדברים שלי, שלדעתי ברורים מאוד תקבל את כל התשובות. אברהם ללום, עוד מנהל הפורום