תיקון רישום שטח בטאבו

  • מכירת דירה עם היתר בניה חוקי ללא רישום בטאבו...
    ארז | 03/01/2012 12:40

    שלום רב, אנו בשלבי סגירת חוזה למכירת דירה, כשפתאום עלה נושא שגם אנחנו לא ידענו עליו ועל זה בעצם יקום וייפול דבר! - בנינו 2 חדרים במעטפת הגג שרשומה בטאבו על שמנו ונמצאת בתוך חלל הרעפים בתוך הדירה, כשהכל בוצע באופן חוקי עם היתר מהעירייה. היתר העירייה כלל שינוי תב"ע וחישוב מחדש של שטח הדירה הכולל +עדכון הארנונה מחדש (כולל הגעת פקח ובדיקת בנייה לפי ההיתר ושחרור הערבות בתום התהליך).תוספת הבנייה לא עודכנה על ידינו בטאבו.כרגע אנחנו יודעים שזו סה"כ פרוצידורה שאורכת זמן, השאלה הנשאלת היא מה ניתן לעשות כדי לגשר על העניין ולחתום על החוזה????

    • תיקון רישום שטח בטאבו
      עו"ד אברהם ללום | 03/01/2012 12:59

      שלום, במקרה שאתה מתאר יש לבצע תיקון רישום שטח. עליך לפעול בתיאום עם עו"ד ואף תידרש ככל הנראה לאדריכל ומודד. על מנת שקונים לא ירתעו מכך שהשטח הרשום קטן ואינו מתאר נכונה מומלץ לתקן את הרישום אם אכן מדובר על שינוי שיביא לשינוי משמעותי במחיר. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • ומה עושים במידה ורוצים למכור את הדירה לאלתר?????
        ארז | 04/01/2012 13:11

        תודה על התשובה, אך שוב נשאלת השאלה מה ניתן לעשות במיידי במידה ויש קונים פוטנציאלים הרוצים לרכוש את הדירה וזה הדבר היחיד ש"עומד בדרך" לסגירת חוזה- כי הרי מדובר בפרוצידורה ארוכה,לא?!