תיקון הרישום

  • תוספת חדר לדירה, מדירה אחרת
    אסנת | 02/01/2012 16:41

    בבעלותינו 2 דירות צמודות זו לזו, בנות 4 חדרים כ"א, באותה קומה. בדירה אחת מתגוררים בעלי ואני ובשנייה בני, אשתו וילדיו (אם כי שתי הדירות שייכות לי ולבעלי). הדירה שלנו (שלי ושל בעלי) גדולה מדי עבורינו בעוד שהדירה שבו מתגורר בני ומשפחתו מתחילה להיות קטנה מדי עבורם. ברצונינו להעביר חדר אחד מדירתנו לדירת בני  אנו מעוניינים לבצע את זה באופן רשמי, תוך הגשת תוכניות לעירייה (באמצעות מהנדס) על מנת לקבל היתר לשינוי שתי דירות בנות ארבעה חדרים לדירה אחת בת שלוש חדרים ודירה נוספת בת חמישה חדרים.   האם נצטרך לשלם מס כלשהו עבור שינוי שכזה (לעייריה או למדינה- שבח או כל מס אחר)? האם זו עסקת נדל"ן שעבורה צריך לשלם מס גם אם העסקה נעשית ביני לבין עצמי (כאמור, שתי הדירות שייכות לי ולבעלי)? האם אנחנו צריכים לקבל אישורים מהשכנים לביצוע שינוי כזה? יש לציין, כי בשינוי כזה לא תהיה השפעה על חזית הבניין, אלא מדובר בשינוי פנימי בלבד.מה נצטרך על מנת לעשות את השינוי בטאבו? תודה.

    • תיקון הרישום
      עו"ד אברהם ללום | 04/01/2012 09:00

      הפורום נועד לשאלות קצרות וכלליות. ניתן לומר שהמבוקש הינו למעשה חוות דעת. לשאלות מסוג זה יש את הייעוץ אישי או שאתה מוזמן לפנות לעו"ד שעוסק במקרקעין. בכל מקרה, יש לבדוק את צו הבית המשותף ולאחר מכן להביא לועדה תכנית לאישור, לאחר החלטת הועדה יד להחתים את השכנים ולפנות למפקחת על רישום המקרקעין. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום