דירה נפרדת לכל אחד מבני הזוג - מס רכישה

  • דירה נפרדת לכל מבני הזוג
    J | 31/12/2011 15:30

    לזוגתי יש דירה הרשומה על שמה. בזמן טיול ממושך באוסטרליה התחתננו ע''פ דין אוסטרלי. חזרנו לפני שבוע ומסמכי הנישואין עוד לא הוגשו למשרד הפנים. במידה ואני רוכש דירה על שמי לפני ההגשה, האם אדרש למס רכישה?

    • דירה נפרדת לכל אחד מבני הזוג - מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 31/12/2011 20:03

      כל עוד לא יודעים שאתם בני זוג, אז אתה משלם כל דירה יחידה, באם ידעו שאתם בני זוג, ניתן יהיה לחייב אתכם רטרו+ריביות, יש כאלה שלוקחים את הסיכון, ויש כאלה שלא. אני לא יכול להמליץ לך כיצד לנהוג - זה שיקול שלך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • כניסה לתוקף של בעלות משותפת
        J | 31/12/2011 20:58

        תודה רבה על ההסבר! לגבי ההגדרה "עוד לא יודעים שאתם בני זוג" - מבחינת הרשויות הישראליות הנישואין והן הבעלות המשותפת נכנסים לתוקף מייד אחרי החתונה או רק מרגע הכרת הנישואין ע''י משרד הפנים?

        • מס רכישה
          עו"ד שזר תומר | 31/12/2011 21:12

          מבחינת ההגדרה, גם ידועים בציבור יכולים להחשב - כתא משפחתי אחד, השאלה כיצד רשות המיסים תדע זאת, לטעמי ברגע שתהיו רשומים במשרד הפנים, אז זה אבוד... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.