שימוש חורג בקרקע חקלאית למטרת מגורים

  • סוגיה במקרקעין - דחוף תודה וחג שמח!
    מממממממממ | 27/12/2011 11:21

    יש ברשותי קרקע חקלאית אשר גודלה פחות מדונם. ברשות המקומית השטח רשום כקרקע חקלאית בלבד, כאשר מסביב לקרקע שבבעלותי בקרקעות אחרות ישנם בין היתר קרוואנים ומגורים פרטיים. ברצוני לעבור לגור בשטח למגורים בקראוון או בכל אמצעי ארעי חוקי אחר. האם הדבר אפשרי חוקית בהתחשב בנתונים הנ"ל ואם כן במה זה כרוך? האם יש צורך בבקשה להיתר מתאים על מנת שאתחבר למים וחשמל כחוק ואישור למגורים פרטיים בשטח? מה הסיכויים לקבלתה?האם אפשרי או עדיף במקום הנ"ל להגיש בקשה לשינוי ייעוד? ואם כן מה סיכויי קבלתה כאשר הרשות מגדירה את השטח כחקלאי בלבד ובהתחשב בגודל השטח לעיל? האם ייתכן מצב והשטח כלל לא מתוכנן להפשרה ואין טעם בבקשה לשינויי ייעוד ואם כן אז מה עושים? האם רק להגיש בקשה להיתר מגורים בשטח החקלאי לקראוון ו/או לכל אמצעי ארעי אחר וחיבור לתשתיות וכמה שכ"ט עו"ד דבר כזה יכול לעלות לאותה בקשה ספציפית? תודה מממממ

    • שימוש חורג בקרקע חקלאית למטרת מגורים
      עו"ד אברהם ללום | 27/12/2011 23:15

      עליך לפנות לאדריכל ולעו"ד שעוסק בתכנון ובנייה לצורך קבלת היתר מתאים לרבות לעניין שימוש חורג. בכל מקרה אנסה בקצרה לתת לך את החלק הרלוונטי מהחוק. יש פסיקה בעניין לרבות של בית המשפט העליון לגבי תנאים וכו'. חוק התכנון והבנייה קובע, כי שימוש חורג בקרקע או בבניין הוא שימוש בהם למטרה שלא הותרה מכוח כל תוכנית או תקנה אחרת או מכוח חוקי התכנון והבנייה. כמו כן, ועדה מקומית רשאית להתיר שימוש חורג. היתר כזה, החורג מתוכנית מתאר, יינתן לתקופה קצובה בלבד, ואילו היתר לשימוש חורג מהיתר, הרשאה או הקלה, יכולים להיות ללא הגבלת זמן. לסיום, חוק התכנון והבניה בסעיף 156 קובע - אין להשתמש בקרקע חקלאית אלא בהתאם לאמור בתוספת הראשונה לחוק. תוספת זו הקימה את ולק"ח (הוועדה לשמירה על קרקע חקלאית ושטחים פתוחים) והעניקה לה סמכות להכריז על קרקע כקרקע חקלאית (סעיף 5 לתוספת). על-פי סעיף 7(ג) לתוספת, שימוש חורג בקרקע חקלאית טעון אישור הולק"ח ואישור הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • האם ניתן לבקש לחילופיןשינוי ייעוד?הדבר עדיף?תודה!  לת
        במה זה כרוך ושונה? | 28/12/2011 04:19

        • שינוי יעוד
          עו"ד אברהם ללום | 29/12/2011 17:17

          מומלץ להתייעץ עם אדריכל. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום