ניהול עסק בדירה מושכרת

  • עסק בבית מגורים
    רועי | 20/12/2011 18:49

    שלום, השוכרת של הדירה שבבעלותי רוצה לפתוח עסק קוסמטיקה באחד מחדרי הדירה בבניין מגורים משותף.מה זה אומר מבחינתי?תודה.

    • ניהול עסק בדירה מושכרת
      עו"ד אברהם ללום | 20/12/2011 21:07

      ענייני מיסוי במכירה, מעבר לכך בעיות עם השכנים, אולי בעית תחזוקה. באופן כללי יש מקרים מסוג זה שלא יוצרים בעיה במיוחד שמדובר על חדר בדירה. כל עוד אין בעיות עם השכנים ואי ם שילוט וכדו' לא משהו שעליו צריכה להיות מלחמה. נשאלת השאלה הבסיסית האם הסכם השכירות כולל התיחסות לאמור. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • עסק בבית מגורים
        רועי | 20/12/2011 21:19

        הסכם השכירות כולל את הסעיפים הבאים: מטרת השכירות היא בעיקרה למגורים של השוכר. השוכר מתחייב כי ניהול עסק קוסמטיקאית בדירה הנו נלווה.אם השוכר ינהל במושכר ו/או יתיר לנהל בו פעולה החורגת ממטרות השכירות כאמור בסעיף (א) ישפה השוכר את המשכיר בגין כל הוצאה שיחוייב בה המשכיר עם דרישתו הראשונה. בנוסף מתחייב השוכר, כי ישפה את המשכיר בגין כל הוצאה בה יחוייב בקשר לקיום עסק כאמור במושכר - אם מכוח היטל, קנס או תשלום אחר המוטל על ידי רשויות המדינה ואם בשל החלטה שיפוטית - מייד עם דרישתו הראשונה.   השוכר מתחייב כי ניהול עסק קוסמטיקאית במושכר לא ילווה ברעש, הפרעה לשכנים, בעיות בחניה, שילוט חיצוני או כל פעולה אחרת שאינה מתיישבת עם בית מגורים.האם די בכך? תודה.

      • עוד שאלה
        רועי | 20/12/2011 21:21

        עוד שאלה אם אפשר: למה יכולה להיות לי בעיה במיסוי במכירה?אני אפסיד בגלל זה כסף? אשלם יותר מס?

        • ברגע שאתה פותח עסק בבית..
          נתנאל | 22/12/2011 01:41

          ראשית גילוי נאות: אני איני עו"ד או משפטן אך אני מתווך מקרקעין וסטודנט למשפטים. לפי הידוע לי ברגע שאתה פותח עסק בבית מגורים מבחינת מיסוי במכירה, אתה לא תקבל פטורים במידה ומגיעים לך.אין לראות בדברי כהמלצה או משהו מדויק ומחייב ועלייך לפנות לעו"ד שמתעסק בתחום המקרקעין ו/או לרו"ח .