הוספת מרפסת בבנין משותף

  • תוספת מרפסות בבניין משותף
    רות | 17/12/2011 17:02

    שלום,בבניין בן 22 דירות, 6 קומות, כאשר בקומה העליונה שתי דירות פנטהואז. מה אחוז הדיירים אשר יכריע בתוספת בניית המרפסות לדירות?מה ההתנגדויות אשר ניתן לבצע ,במסגרת החוק, כנגד תוספת המרפסות?תודה על המענה המהיר,בברכה,רות

    • הוספת מרפסת בבנין משותף
      עו"ד שזר תומר | 17/12/2011 21:44

      שאולה מורכבת: צריך לבדוק את המקרה שלך, ברמת העקרון הדרישה במקרה של תקנון מצוי, הינו כי הרוב הדרוש לשם כך הוא 75% מכלל הדירות בבניין שלהן צמודים 2/3 מהרכוש המשותף, וזאת על פי הקבוע בסעיפים 71א. עד 71ד. לחוק המקרקעין. אין בחוק המקרקעין שום סעיף, המסמיך רוב כלשהו של בעלי דירות בבית משותף לחייב בעל דירה מסוים להוסיף מרפסת לדירתו. סעיפים 71א עד 71ד לחוק מתייחסים לרוב הנדרש להוצאת חלקים מסוימים מהרכוש המשותף והצמדתם לדירה פלונית כדי להרחיבה, כלומר: לרוב שייזקק לו בעל דירה, המעוניין להרחיב את דירתו, ולא לרוב, שמאפשר להכריח בעל דירה להרחיבה, אם הוא מתנגד לכך (כאמור, אין רוב כזה בחוק). ואגב, גם האמור בסעיפים הנ"ל מסויג ואינו מחייב בכל מקרה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.