תכנון מס לדירות שהתקבלו בירושה

  • פטורים ממס שבח וחלוקה של דירות
    מרים | 15/12/2011 00:39

    שלום, לשני אחיי ולי יש בניין הכולל 6 דירות שרשנו מאבינו ז"ל לפני שנים. לכל אחד מאיתנו יש שליש במושע. אנחנו רוצים למכור את הנכס, ולכן רציתי לברר שני דברים: 1. הבנתי שאפשר עד סוף 2012 למכור 3 דירות מגורים בפטור ממס שבח. אם יש לי שליש מתוך 6 דירות, האם אני מקבלת פטור על שלוש מהן, ומשלת מס שבח על השלוש הנותרות? 2. האם אפשר לעשות חלוקה של הדירות בינינו, כך שלכל אח תהיינה שתי דירות? האם יש היבטי מיסוי בחלוקה כזו? הדירות בסה"כ דומות בשטחן ובתכנון שלהן, אבל יכול להיות שדירה אחת שווה טיפה יותר מאחרת - האם אפשר לחלק את הדירות באופן שווה ביניו, גם אם הן לא שוות ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר (בהנחה שכל האחים מסכימים לחלוקה)? תודה!

    • תכנון מס לדירות שהתקבלו בירושה
      עו"ד טלי קסלר | 15/12/2011 20:02

      בהחלט היה מומלץ לבצע את חלוקת הרכוש בטאבו לפני, ניתן היה לעשות הסכם חלוקת רכוש, יש לכך עיגון בחוק וזה היה מקל על כולם, כך שלכ"א היה 2 דירות בבעלות המלאה. ניתן למכור דירה בפטור רגיל ועוד שתי דירות בפטור לפי הוראת שעה (מחיר המכירה נמוך מ 2.2 מלש"ח), ובסה"כ 3 דירות. החזקה ב 1/3 דירה, כמוה כהחזקה בדירה מלאה לצורך הפטור ...