מינהל מקרקעי ישראל

  • תשלום למנהל מקרקעי ישראל
    גלית | 11/12/2011 12:32

    בוקר טוב אנו מתכוונים לבנות על שטח של כ 240 מ"ר.שטח זה הינו חלק מגוש שבו יש מס יורשים. בגוש הנ"ל ישנו בית בנוי + יחידה נוספת שבה גרים גם שמתברר שמוגדרת במינהל כבית "שני" בשטח. ז"א אנו נהיה בית "שלישי " כשנתחיל לבנות..במקרה הזה המניהל מחייב אותנו לשלם על כל הגוש ( גם על חלקים ממנו שלא שייכים לנו אלא ליורשים אחרים שכרגע אין להם עניין לבנות). האם יש דרך בה נשלם רק על החלק שלנו?.נאמר לנו כי אם היו מוגדרים כבית "שני" אז היינו יכולים לשלם רק על השטח שלנו.מיותר לציין כי אין לנו את הסכום לשלם על כל הגוש כ 300000 ש"ח ובטח מאחר ואין לשאר עניין לבנות בקרוב גם לא נראה את הכסף בחזרה. מה עושים????? תודה:) אציין כי הגיע פקח מהמנהל לפני כשנה ודיווח על היחידה הנוספת...

    • מינהל מקרקעי ישראל
      עו"ד שזר תומר | 11/12/2011 22:12

      גלית שלום רב, ראי לצערי שאלתך מורכבת מידי למענה במסגרת תשובה בפורום. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

    • ירושה במושבים
      אלעד | 11/12/2011 23:15

      לפי חוקי המינהל יחידה שלישית היא רק לנכד ממשיך. כל עוד אין לכם מעמד כזה וכל עוד סה"כ הבנייה חורג מ-375 מ"ר- צריך לשלם 91% מערך הקרקע.