חוזה שכירות

  • ביטול חוזה שכירות דירה מפוצלת
    אמיר | 11/12/2011 10:01

    בוקר טוב,אנחנו נמצאים תחת חוזה שכירות כבר חצי שנה עם תשלום כל 4 חודשים. הדירה היא דירה מפוצלת בבית פרטי שפוצל ל 5 דירות. מאז שנכנסו לדירה ישנם רק בעיות של רעש מוגזם מהדיירים האחרים, שעוני מים שמחוברים לכמה דירות יחד ולא מספקים אינדיקציה נכונה, דרישות מוגזמות לתשלומים נוספים בחשבון החשמל, גם הממ"ד הושכר וכעט אין לנו ממד בשעת הצורך , דודי חשמל שמחוברים לכמה דירות יחד ועוד...פשוט בלתי ניתן לגור שם למשפחה עם תינוק עקב הבלאגן ועומס הדיירים בבית. אנחנו מעוניינים לבטל את חוזה השכירות ללא מציאה של דייר חלופי וזאת מכיוון שבעל הדירה מתעקש שנמצא דייר חלופי וגם שהדייר ישלם דמי תיווך למתווך שהוא חבר של בעל הדירה. התשלום הבא לשכר הדירה הוא בפברואר ואני רוצה לדעת מה עלי לעשות מעכשיו כדי שאוכל לבטל לו את הצי'ק בצורה חוקית עד פברואר אם הוא ימשיך להערים קשיים במציאת דייר חלופי.תודה רבה.

    • חוזה שכירות
      עו"ד שזר תומר | 11/12/2011 21:57

      אמיר שלום, המהלך שאתה רוצה לבצע איננו פשוט כלל, שכן אם החוזה לא מאפשר לך זאת, הרי שאתה צריך למצוא עילה ולא בטוח שמה שתיארת היא עילה מספקת, שכן ידעת על איזה חוזה אתה חותם, מצד שני העלית כמה נקודות יפות לרעת בעל הדירה, כך שאולי אפשר להוציא מכתב לבעל הדירה, ולנסות למזער נזקים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תגובה
        אמיר | 12/12/2011 10:08

        תומר ראשית תודה רבה על התגובה. אני מנסה להבין האם העניין שחתמתי על חוזה לדירה מחולקת אומר שהסכמתי לכל "הניסים והנפלאות" בבניין בו אני גר.אני מאמין שבעל הדירה כאשר פיצל את הדירות היה חייב לשמור על סטנדרט מינימלי לבידוד רעש מה עוד שהשכן שגורם לכל הרעש בדירה מתחתי הוא חבר של בעל הנכס ועוזר לו לתחזק אותו כך שכל תלונה שלי לא עוזרת.  השאלה היא האם עצם החתימה על החוזה בדירה מחולקת וכנראה לא חוקית מטעם העירייה לא אומרת שהחוזה לא חוקי?