פיצול דירה

  • פיצול דירה
    יוני | 07/12/2011 17:30

    בבעלותי דירה בת 5 חדרים בבית משותף הרשומה בטאבו כדירה אחת. הדירה נבנתה במקור ע"י הקבלן כשתי דירות נפרדות  ולאחר שנרשמו כחוק (לפי היתר הבניה) 2 דירות בטאבו, ביקש הקבלן לתקן את הרישום לדירה אחת מאוחדת (הוא פתח דלת פנימית בין הדירות). לדירה יש 2 דלתות כניסה, 2 מוני מים נפרדים וארנונה אחת  ואני מעוניין כיום להחזיר בטאבו את המצב לקדמותו . 1. האם אני צריך לקבל היתר מטעם  העירייה? (כזכור היתר הבניה המקורי היה ממילא ל 2 דירות ולא מצאתי כי העירייה נתבקשה לתת הסכמתה להפחית את מספר הדירות)2. האם יוטל עלי היטל השבחה? 3. האם עלי לפנות לאדריכל ? לעו"ד ? ישירות לטאבו בבקשה לתקן את צו הרישום או קודם לעירייה?תודה רבה.

    • פיצול דירה
      עו"ד טלי קסלר | 07/12/2011 18:50

      אם בהיתר הבנייה הדירה רשומה כשתי יחידות נפרדות אין צורך לבקש היתר לפיצול (וגם לא אמורה להיות חבות בהיטל השבחה). צריך לוודא שזה אכן המצב ואין בעירייה רישום שלפיו הדירה אוחדה ליחידה אחת. תיקון הרישום בטאבו איננו פשוט. כדאי לפנות לקבלת ייעוץ אצל עו"ד שבקיא בתחום. לאחר שתסביר מה השימושים שבכוונתך לעשות בנכס בטווח המיידי ובטווח הרחוק, תקבל ייעוץ איך להמשיך ולטפל בעניין.

      • ועוד שאלה קצרה בהמשך
        יוני | 07/12/2011 18:59

        האם העובדה כי יש חשבון ארנונה אחד משותף לשתי הדירות מצביע כי מבחינת העירייה המדובר בדירה אחת?