ערבות ע"י הקונה

  • הסכם מכר
    חגי | 06/12/2011 17:08

    אני מעונין למכור מגרש לפי הוראת השעה החדשה הקובעת מס שבח של 20% למי הרוכש יסיים בניה 8 דירות תוך 36 חודשים. אני אשלם 20% והשאר ינתן לרשות המס בערבות בנקאת. האם אפשר שהרוכש הוא שיתן ערבות בנקאית הרי למעשה הסכמנו שהוא ישלם אם לא יעמוד בתנאי של סיום הבניה. האם במקרה כזה הרשות רואה בהסכם כהסכם נטו ואז שווי המס מגולם

    • ערבות ע"י הקונה
      עו"ד אברהם ללום | 06/12/2011 17:18

      מדובר על עסקת רגילה כאשר ישנו מרכיב סיכון לרבות שווי לעניין הערות שיש לגלם. נהוג לעשות כן בעסקאות קומבינציה המבוצעות כעסקאות נטו. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • שאלה נוספת באותו ענין
        חגי | 06/12/2011 19:44

        האם עצם הפקדת הערבות ע"י הקונה הופך את העסקה לעסקת נטו מבחינת הגילום?

        • המשך - עסקת נטו
          עו"ד אברהם ללום | 06/12/2011 22:25

          כלל לא רלוונטי ההגדרה. רלוונטי האם הקונה משלם מס שחל על המוכר. אם אכן אכן כך יש לגלם. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום