הסתלקות מעזבון

  • שאלה דחופה
    אני | 06/12/2011 08:48

    קיבלתי בית ע"פ צוואה כתובה של סבתי, מספר ימים לפני שסבתי נפטרה היא ביקשה ממני לתת את הבית לבנה שהוא דוד שלי, אני כמובן לא רוצה להמרות את פיה, אני ידועת שאני צריכה ללכת לרשם המקרקעין עם נסח טאבו וצוואה ולהגיש בקשה, השאלה היא האם אפשר באותה עת להעביר את הבית כמתנה לדודי מבלי שהבית יירשם על שמי אלא ישירות על שמו (כדי שאני לא אפספס את הפטורים הקיימים בחוק כשארצה למכור את דירתי).?

    • הסתלקות מעזבון
      עו"ד אברהם ללום | 06/12/2011 23:38

      הסתלקות היורש מזכותו בעיזבון - כל אדם רשאי להסתלק מירושה על פי החוק יורש יכול להסתלק קרי, כמו במקרה זה, לוותר על החלק המגיע לו מתוך הירושה. ההסתלקות יכולה להיות אך ורק לטובת קרוביו של המוריש כמו במקרה שלך ל- ילדו של המוריש. בכל מקרה מומלץ לפנות לעו"ד לקבל יעוץ במיוחד ויש צורך בתצהיר ואימות חתימה על ידי עו"ד. דרך אגב יש דרכים יצירתיות לעניין זה לרבות קבלת תמורה חלקית מהיורש. רק לרקע הכללי להלן החוק - "6. (א) לאחר מות המוריש וכל עוד לא חולק העיזבון רשאי יורש, בהודעה בכתב לרשם לעינייני ירושה, או לבית המשפט כאשר הענין הועבר אליו לפי סעיף 67א', להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו או ממנה שהוא זכאי לה על פי צוואה, כולה או מקצתה. (ב) מי שהסתלק מחלקו בעיזבון , רואים אותו במידה שהסתלק כאילו לא היה יורש מלכתחילה; אין הסתלקות לטובת אדם אחר, אלא לטובת בן-זוגו, ילדו או אחיו של המוריש. (ג) הסתלקות של קטין ושל מי שהוכרז פסול דין - טעונה אישור בית המשפט. (ד) הסתלקות על תנאי - בטלה. " הסתלקות היורש מזכותו בעיזבון אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום