פנייך לאתר הפורומים המשפטיים

  • שטח ציבורי
    בני | 02/12/2011 17:28

    שלום לכולם...יש לי התלבטות ולכן אני פונה אל המומחים. אני גר בבית קרקע(פינתי) 17 שנים כשה רכשתי את הבית. משני צדדיו לא היה כלום ממש מזבלה של גזם עירוני וואדי. כמובן שבמהלך השנים פניתי רבות לאיכות הסביבה ולעריה בכדי שיפנו את האתר כי סבלתי מנחשים בקיץ, ונוברים אחרים במהלך כל השנה...כשראיתי שאין מענה הוא התייחסות לקחתי שופל והרחקתי וניקיתי את כל העשבים והבלגן שהיה...ותיחמתי את האזור בגדר בכדי שהמשאיות לא ימשיכו לשפוך פסולת בצד הבית....עברו כמה שנים ופתאום ביום בהיר התחילו כלים לעבוד ולפנות פסולת ולפתח בצד הבית פניתי לראש העיר ושאלתי מה הולכים לבנות?הוא ענה בחיוך יהיו לך שכנים חדשים וכבר לא יהיה לך צרות עם אש וחיות...שמחתי והלכי חזרה לביתי..במהלך כל עבודות הבניה והפיתוח שזה היה קרוב לארבע שנים אף אחד לא פנה אלי או נגע באזור שתחמתי עם גדר רציתי גם להוסיף ולציין שבאזור שתחמתי נטעתי עצי פרי וצמחי מרפה למיניהם אחרי שסיימו את הפיתוח ראיתי שלא נגעו בשטח, הלכתי לעריה ועל מפת העיר הראית להם את את האזור ושאלתי מה יעשו על השטח הזה והם השיבו לי שיהיה שצ"פ שיהיה בו מגרש משחקים דשה וגינון בעיקר... אני המשכתי להשתמש בשטח הזה ולטפל בו,לפני  שנה פנה אלי בחור מהעירייה וביקש ממני לפנות את השטח כי הולכים לבנות גן ילדים.אני כמובן רצתי לראש העיר בכדי לעצור את הגזרה כי מי רוצה שיהיה לו גן כזה בסמוך לבית אחרי שהתרגל לשקט ושלווה במהלך כל השנים ומה עוד,שאין ספק שזה מוריד את ערך הבית... טוב ראש העיר הפנה אותי למהנדס העיר ושם ניסיתי לעצור את זה בטענה שהם שינו את תכניות העיר מבלי שתלו שלט או שפרסמו במקומונים שלדעתי זו עברה על החוק ועוד הוספתי את הטענות שטענתי כבר קודם...אני בעיקרון לא פינתי את השטח ועברה עוד שנה ושוב פעם חזרו אלי מהעירייה וביקשו שאני הפנה.אני עדיין לא עשיתי זאת אבל גם לא סירבתי לעניין...ישנם חילוקי דעות בעניין השטח.יש כאלה שאומרים תפנה ואל תסתבך וישנם כאלה שהם הרוב, שאומרים אל תפנה ישנם חוקים ודרכי מילוט מפינוי כי אתה יושב על בשטח כבר שבע עשרה שנים ויש המון עצי פרי.אני פונה אילכם המומחים וכדי לקבל יעוץ מה הכי טוב לעשות והאם ישנה אפשרות להשאיר את השטח אצלי או לפחות לא לגרום להם לא לבנות גן ילדים. תשובתכם חשובה לי מאוד להתקדמות אתכם לשליו הבא.תודה ואני מצטער על הסיפור הארוך והמתיש

    • פנייך לאתר הפורומים המשפטיים
      עו"ד שזר תומר | 03/12/2011 20:36

      שלום לך, הפורום מיועד למענה ענייני קצר בשאלות קצרות וממוקדות ולא יכול להחליף ייעוץ משפטי מהתרשמות מאורך השאלה ולא מתוכנה, ברור לי שאתה זקוק לייעוץ מקיף וארוך שלא מתאים למתכונת של תשובה בפורום. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.