לעניין ממ"ד

  • מפוח אוויר בממ"ד
    אודי כהן | 29/11/2011 20:43

    שלום רב. הנני בונה בית פרטי אצל יזם בהרחבה בקיבוץ. שילמתי סכום מסויים שאמור להיות כלול בו הכל : פיתוח , תשתית , בניה , חיבורי מים וחשמל , בקיצור מה שנקרא "עד מפתח". גיליתי כי ישנו תקן חדש שבו מחוייב כל ממ"ד להיות מצויד במפוח לסינון אוויר ובלעדיו אין קבלת טופס 4 . כאשר שאלתי את היזם על כך הוא טען כי עלי לשלם תוספת של כ 7000 ש"ח ולרכוש בעצמי את המפוח. בכל תכניות הבניה המפוח מופיע בממ"ד כחלק ממנו אולם במפרט הבית הוא איננו כלול . שאלתי היא : האם המפוח הוא חלק אינטגרלי מהממ"ד ועליו להיות כלול במחיר או שהאחריות והחובה לרכוש את המפוח היא שלי ? תודה מראש : אודי כהן

    • לעניין ממ"ד
      משה מעוז | 30/11/2011 10:10

      איוורור וסינון החייבים להיות בממ"ד, ראה תקנה 214 לתקנות

      • המשך
        עו"ד אברהם ללום | 30/11/2011 21:29

        השאלה לא האם החוק מחייב, כי הרי ברור שכן. מדובר על מי התשלום בפועל. אברהם ללום, עו"ד

    • "מי משלם" נגזר מחוזה ההתקשרות שלך עם הקבלן  לת
      משה מעוז | 30/11/2011 10:18

    • מפוח חלק ממ"ד
      עו"ד אברהם ללום | 30/11/2011 21:27

      הנושא שאתה מעלה אינו חדש, קצת קשה לתת לך תגובה במסגרת זו מאחר ויש להכיר את ההסכם בינכם על מנת להשיב. חשוב מאוד לבדוק מה ההתיחסות לתקנות וחוקים חדשים לעניין מיסים ותשלומים. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום