מחיקת הערה בטאבו -

  • מחיקת ה.א. של אדם שנפטר
    טלי | 21/11/2011 10:19

    אישה שרשומה כבעלים על הדירה עם בעלה, ועל הדירה רשומה ה.א. לטובת בעלה (מהות ההערה בגין הימנעות מעשיית עסקה) . הבעל נפטר והאישה מעוניינת לבקש מחיקת ה.א. האם היא יכולה? ומכח מה? תודה רבה

    • מחיקת הערה בטאבו -
      עו"ד אברהם ללום | 21/11/2011 15:33

      מחיקת הערה בטאבו - לצורך מחיקת הערה בלשכת רישום המקרקעין יש להראות- לבקשת כל צד המעוניין כשהזכות פקעה. בקשת הצד המעוניין- במקרה שלך מדובר במבקשת ולא בבעל הזכות ולכן עליך לפעול בהתאם לאמור - 2. ניתנה לכל אדם שזכותו עלולה להיפגע מביטול הרישום הזדמנות להביא טענותיו וראיותיו וגם הזכות הרשומה פקעה בשל אחת הנסיבות הבאות: א. מכח הוראת דין, או ב. נסתיימה התקופה שנקבעה לתוקפו של הרישום, או ג. בשל מאורע שנקבע כמפקיע את תוקפו של הרישום. 127. תוצאות של הערת אזהרה (א) נרשמה הערת אזהרה וכל עוד לא נמחקה, לא תירשם עסקה הסותרת את תוכן ההערה, אלא בהסכמת הזכאי או לפי צו בית המשפט. עו"ד אברהם ללום מנהל הפורום