שטר חכירה

  • סתירה בין שטר חכירה לבין שרטוט הנכס
    עדיאל | 20/11/2011 21:58

    שלום,בבניין שלנו בו כל הנכסים חכורים ל-999 שנים ישנה גם חניה. בשטר החכירה רשום שהיא משתרעת על 11 מ"ר אך השרטוט אינו תואם והוא מראה שטח גדול יותר.האם יש פסיקה מה גובר על מה ? ואם לא, מה אומר החוק ?תודה, עדיאל

    • שטר חכירה
      עו"ד שזר תומר | 20/11/2011 23:04

      ברמת העקרון מה שמצוי בפועל - אמור לגבור, אבל לצורך מה? שהרי צריך לבצע שינוי בשטר וזה לא פשוט. אנא פרט. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • העניין הוא האם השטח העודף בתשריט הוא שטח משותף
        עדיאל | 21/11/2011 12:07

        בפועל יש חניה ובהמשך יש חצר.אם הולכים לפי ה-11 מ"ר שבשטר  החניה נגמרת בנקודה א' ואם הולכים לפי התשריט היא נגמרת בנקודה ב' לכוון החצר. ההפרש בין א' לבין ב' הוא שטח משותף.מה יותר סביר - האם שופט יכריע שהתשריט יתוקן או שהשטר יתוקן. האם יש פסיקות בנידון.תודה, עדיאל