מכירת זכויות בנכס עם מס' בעלים

  • בעיה עם חלוקת רכוש עקב פטירת אדם
    אריאל | 17/11/2011 13:47

    שלום רב. שאלה בענייני נדל"ן...הבית בו אמא של משהו שאני מכיר גרה הוא בעצם קוטג' שהאבא בנה כחלק מפרוייקט של 12 קוטג'ים עם עוד שני שותפים.הבית רשום על שם החברה שהיא כבר חברה מחוקה שנים רבות.הבנייה נעשתה בשנות ה 80, אחד השותפים חי באיטליה ולכן הסידור בינהם היה שכל אחד מקבל קוטג' מהפרויקט ובבית של אבא של חבר שלי והשותף האחר יש הערת אזהרה לטובת השותף השלישי שחי בחו"ל. כל השותפים כבר נפטרו. כעת אישתו של השותף מאיטליה רוצה למכור את הנכס ולשם כך מבקשת להסיר את הערת האזהרה.אי לכך הם קיבלו צו בית משפט לנושא וצילום של החוזה.המשפחה הזאת הגאונים לא ידעו מכלום על כל הסיפור וגם לא על החוזה.נאמר להם ע"י עו"ד התובעת שהם צריכים רק לאשר את השחרור ולא חייבים לעשות העברת בעלות עכשיו אלא רק להכין בקשה (כפי שעושים שני השותפים האחרים)שאלתי היא, האם זה נכון? האם זה לא יפתח עכשיו איזו קופת שרצים שתחייב אותנו לעשות מידית העברת בעלות ואז הבית "ישאב" לטובת החובות של הנפטר? מקווה שהייתי מובן. אריאל

    • מכירת זכויות בנכס עם מס' בעלים
      עו"ד טלי קסלר | 18/11/2011 16:21

      השאלה כלל לא ברורה. האם יש חובות ? המדובר באמא של חבר או בכם ? מכל מקום, ברגע שתוסר הערת האזהרה לא תהיה מניעה למכור ת הדירה לכל צד שלישי, בהנחה שבעלת הזכויות קיימת ופעילה או שמינתה מיופה כוח בשמה לטפל בשמה ולחתום על המסמכים