הפרת הסכם שכירות ?

  • שילמנו שכר דירה!
    קטיה | 16/11/2011 21:07

    בד''כ מכירים הרבה סיפורים על אי תשלום דמי שכירות,אבל המקרה הזה הוא יצוא מן הכלל...כי בעת שהמשכירות טוענות שתשלום עבור שכר דירה לא בוצע.אנחנו-השוכרים טוענים ששילמנו את כל תשלומים של השכירות ללא דחייה וללא פיגור. בתאריך: 27.09.2010 נחתם במשרד עו''ד חוזה שכירות בין המשכירות (בת 75 ובת 80-אחיות) לבינינו-זוג עם תינוק -לתקופה של שנה: החל מ-1.10.10 ועד-30.09.11. בעת חתימת החוזה-שולם למשכירות סכום של 8400 ש''ח עבור חודשי-אוקטובר, נובמבר, דצמבר. אופן התשלום שהוגדר בחוזה הינו- כל שלושה חודשים במזומן: " השוכר ישלם למשכיר דמי שכירות חודשיים בסך של 2800 ש''ח ואשר ישולמו באופן הבא:סך של 8400ש''ח במעבד חתימת חוזה זה וחתימת המשכיר על החוזה מהווה קבלה לסכום הנ''ל.היתרה בתשלומים תלת חודשיים רצופים ושווים כ''א ע''ס- 8400 החל מיום1.1.11" זאת אומרת 3 חודשים קדימה כל פעם. ,כך שמועדי התשלום שנותרו- הם: ינואר- תשלום עבור חודשים ינואר,פברואר ואפריל 2011 אפריל- עבור חודשים אפריל,מרץ ויוני 2011 יולי (מועד אחרון)- עבור חודשים יולי,אוגוסט וספטמבר 2011 בעת חתימת החוזה אצל עו''ד- נוכחו 2 ערבים מצידינו שחתמו על שתר ביטחון בגובה 50000 ש''ח. שבועיים לפני סיום הסכירות 16.09.11 טילפנו המשכירות אלינו כדי להודיע כי החליטו לעלות את שכר הדירה לשנה הבא ב-200 ש''ח (הדבר אסור על פי החוק). החלטנו לקחת את הזמן הנותר ולעשות סקירת שוק ומצאנו בית מתאים לנו גם לפי הגודל וגם לפי המחיר. בתאריך 22.09.11 (שישה ימים ממועד הודעה על עלית השכירות ) הודענו למשכירות כי לא נוכל לעמוד בתשלומים כה גבוהים שהן הציבו לנו ,לכן נאלצים לעזוב. הן אמרו כי חבל להן שאנו לא ממשיכים והינו דיירים טובים. ביום שבת, בתאריך (יומיים לאחר הודעה על עזיבה).24.09.22 התקשרו המשכירות אלינו ודרשו להיפגש בדחיפות. בפגישה הן הודיעו לנו כי אנחנו חייבים להם שתלום תלת חודשי. הן טענו כי בשנת שכירות זו התשלום עבור הדירה התבצעה 3 חודשים לאחור, עבור חודשים שכבר התגוררנו בדירה. כל זה על סמך נתון עבוד שהתגלה בנייר מקומט שבו הן החתימו אותנו (פעם כן,פעם לא) כי שילמנו להם! במקום להפך... אחד הסעיפים של החוזה אומר : "כל שינוי בתנאי חוזה זה יהיה תקף רק אם נערך בכתב ונחתם ע''י שני הצדדים" לטענת המשכירות לא נפגשנו איתם במהלך חצי שנה, מיום חתימה על החוזה השכירות ועד חודש אפריל 2011 שבו שולמו להם דמי שכירות עבור חודשים –ינואר,פברואר ומרץ! תמיד עמדנו בדרישות, תמיד דאגנו להביא כסף בזמן, אפילו כאשר מועד התשלום היה נופל ביום שבת, תמיד הבאנו כסף בזמן, לא היה פעם אחד שאיחרנו אפילו ביום אחד! חשוב להדגיש, כי אנחנו סמכנו עליהן ולא החתמנו אותם בעת עברת הכספים, כי סמכנו על עצמינו- שילמנו בזמן, לכן לא ראינו שום סכנה מצדן של המשכירות. לא הרסנו את הבית, שמרנו עלו היטב, עשינו תיקונים שלא דרשנו עבורם תשלום. בנוסף חשוב להדגיש שאופן התשלום (מזומן,3 חודשים מראש) היה תנאי עיקרי של המשכירות.הן לא השכימו לצ'קים. הכול התחיל ברגע שהודענו למשכירות כי עוזבים את הדירה. אנחנו זוג עם תינוקת,שנינו עובדים בעבודות מכובדות,לאולם לא היו לו חובות בשום מקום,ועכשיו מקבלים תביע מבית המשפת על 8400 ש''ח עבור ה-3 חודשים "הלא משולמות". ההוכחה היחידה שיש ברשותנו –חושה שכירות שנחתם במשרד עו''ד, תדפיסי חשבון בנק (בתאריכים שלפני מועדי התשלום בוצעו משיכות מזומנים בסכומים גדולים) ואת האמת שלנו,שעלו אנחנו יכולים ללכת להיבדק בפוליגרף אם צריך.בנוסף לכך יכולים להסיג עדויות של ועד הבית,גן ילדים,עירייה,ח.חשמל וחולי על זה שלא היו לנו חובות אף פעם. חשוב להדגיש,כי בעלות הדירה או בכוונה מנצלות את המצב שלא החתמנו אותם במהלך השנה הזו בעת עברת הכספים.או שהן פשוט שכחו עקב הגיל...למראת שקשה להאמין ששני בעלי הדירה שכחו ששולם להן סכום כסף גדול. האם במצב שאנו נמצאים בו יש לנו סיכוי לנצח בבית המשפט? זקוקים לעזרתכם.

    • הפרת הסכם שכירות ?
      עו"ד טלי קסלר | 18/11/2011 15:51

      השאלה מתאימה יותר לפורום דיני חוזים או לפורום בתי המשפט שבאתר, אך אם התיק יתגלגל לבימ"ש,אין ל ספק, כי המדובר בהעדר ראיות אובייקטיביות, על תיק של מהימנות והשאלה היא למי יאמין בימ"ש ... בהצלחה