עסקת העברה ללא תמורה - שליש ממס הרכישה הרגיל

  • העברת דירה במתנה מאם לבת
    מיטלי | 07/11/2011 19:57

    שאלתי היא: אימי מעוניינת להעביר על שמי בטאבו בית פרטי. לבעלי מספר נכסי נדלן על שמו. בחוק מיסוי מקרקעין כתוב שיש פטור ממס אך השמאי שהעריך את הנכס טען שיהיה מס שיהיה עליי לשלם משום שיש לנו כבר רכוש ומשום שניתן לבנות ולהשביח את הנכס. הם יש מס לתשלום? מהן דרגות המס? כיצד אוכל לחשב ולדעת מראש את גובה הסכום שיוטל עליי לשלם?

    • עסקת העברה ללא תמורה - שליש ממס הרכישה הרגיל
      עו"ד אברהם ללום | 08/11/2011 15:41

      העברה ללא תמורה, הינה הקניית נכס מצד א' לצד ב', מדובר על העברת זכות לרבות חלק מדירה, ללא תמורה. העברה מבוצעת על דרך של מתנה, קרי, העסקה מתבצעת ללא תמורה כל שהיא מאת מקבל המתנה לנותן המתנה, אפילו אם מדובר על סכום פעוט. http://www.lalumlaw.co.il/העברה-ללא-תמורה-הקניית-נכס-שלא-בתמורה. במסגרת העברת דירה במתנה מיחיד לקרובו זכאי מקבל המתנה לפטור חלקי שליש ממס הרכישה הרגיל. חשוב לעשות את ההבחנה לעניין הגדרת המונח "קרוב" בתקנות מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה)(מס רכישה), תשל"ה - 1974 (להלן: 'תקנות מס רכישה')לבין חוק מיסוי מקרקעין כפי שנראה להלן: "קרוב" - בן זוג, לרבות מי שהיה בן זוג במשך ששה חדשים שקדמו למכירת זכות במקרקעין, הורה, צאצא, בן-זוגו של צאצא, אח ואחות; תקנה 20 לתקנות מס רכישה, קובעת כך: "במכירת זכות במקרקעין ללא תמורה מיחיד לקרובו, יהיה מס הרכישה שליש ממס הרכישה הרגיל". תקנה 21 לתקנות מס רכישה קובעת: "על אף האמור בתקנה 20 מכירת זכות במקרקעין בדירת מגורים ללא תמורה לבן - זוג המתגורר יחד אתו בדירה פטורה ממס רכישה". מתנה בין בני זוג של זכויות בדירת מגורים משותפת פטורה מתשלום מס רכישה. דגש - המתגורר יחד, כאמור בתקנה 21 כאמור לעיל, במידה ובני הזוג אינם מתגוררים יחד באותה הדירה, מקבל המתנה ישלם שליש ממס הרכישה הרגיל. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • איך קובעים את גובה מס הרכישה?
        ירוחמי | 08/11/2011 18:40

        האם מספיק בהצהרה,ששווי הנכס הוא סכום x וממנו לחשב את מס הרכישה? או שחייבים הערכת שמאי?