התחייבות להתגורר בנכס - מס רכישה לפי הוראות שעה

  • קניית משרד לצורך מגורים - הוראת שעה
    אלון | 01/11/2011 12:57

    שלום, אני לפני קניית דירה (דירה בבנין מגורים שהוסבה למרפאה, ללא שינוי ייעוד בתב"ע או טאבו. עם זאת, ארנונה מחושבת כמשרד). המוכר מחייב אותי להעביר את הדירה על שמי בטאבו מייד אלא שאין לי את 15% שמס שבח מעוניין להפקיד אצלו עד שאוכיח שאגור שם שנתיים. האם ייתכן לפטור אותו ממס שבח מתוקף סיבה אחרת ולא בתוקף הוראת שעה? מה ההבדל מבחינתו? תודה רבה!

    • התחייבות להתגורר בנכס - מס רכישה לפי הוראות שעה
      עו"ד אברהם ללום | 01/11/2011 21:33

      ידידי אני לא יודע מי נתן את היעוץ למוכר ולך. מבלי להכיר את המקרה אני חושב שקיים בלבול בין מס השבח לבין מס רכישה מעבר לעובדה שתיקון 71 (למעטמספר הוראות מיוחדות) טרם אושר סופית. במסגרת התיקון שפורסם ביום 11.07.2011, הוצעו תיקונים נוספים שמטרתם להגדיל את היצע הדירות למגורים לשם הוזלת המחירים בשוק הנדל"ן בזמן הקרובץ אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • תיקון 71 - דירה מושכרת
        עו"ד אברהם ללום | 02/11/2011 11:37

        ראיתי לנכון להביא בפניך קטע מתוך מאמר שפורסם באתר שלי וכן באתר הפורומים בנושא תיקון 71. בהצעת החוק, מוצעים תיקונים נוספים שמטרתם להגדיל את היצע הדירות למגורים במטרה להביא להוזלת המחירים בשוק הנדל"ן למגורים כבר בטווח הקרוב, בין השאר על ידי עידוד מכירת דירות שאינן משמשות כיום למגורים ואשר ישמשו למגורים לאחר מכירתן. במסגרת זו, מוצע כי תורחב הוראת השעה ויינתן פטור ממס גם לגבי מכירת דירת מגורים שאינה דירת מגורים מזכה, בין אם משום ששימשה שלא למגורים בהתאם להיתר לשימוש חורג ובין אם שימשה למגורים אך אינה עומדת בתנאים הקבועים ל"דירת מגורים מזכה" כהגדרתה בסעיף 49 לחוק. דירה כאמור, אשר במכירתה תוסב למגורים וייעשה בה שימוש כאמור לתקופה שנקבעה בהצעת החוק ובכפוף לעמידה בתנאים נוספים - תזכה לפטור במכירתה. האמור אושר ע"י מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית הצעה ממשלתית לפיה יינתן פטור ממס גם לדירת מגורים שלא שימשה למגורים במטרה להגדיל את היצע הדירות. במסגרת זו, יינתן פטור ממס גם לגבי מכירת דירה שאינה עונה להגדרות דירת מגורים, כגון דירות שהוסבו למשרדים(תיקון שככל הנראה מכוון בעיקר לעיר ת"א. הטבה זו, לבעלי דירות שהוסבו למשרדים, תינתן כך שעד לתאריך - 30.06.2013, יוכלו הבעלים להוציאן למכירה לצורך מגורים, ללא תנאים וללא תשלום מס שבח. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום