רכישת דירה עם שוכר

  • העברת זכויות בעלות על נכס
    ענת | 31/10/2011 22:53

    שלום רב, בכוונתי לרכוש נכס ובו יחידת דיור המושכרת כיום ותהיה מושכרת למשך השנה הקרובה, עד שאעבור לגור בבית. בכוונתי לשלם את שווי המכירה בשלבים. 1. האם מרגע התשלום הראשון או לחילופין מחתימת החוזה, האם אהיה זכאית לקבלת סכום השכירות? או רק לאחר שמבצעים העברת זכויות על הנכס? 2. האם העברת הזכויות יכולה להתבצע לפני תום התשלום המלא? אודה להבהרה בנושא...

    • רכישת דירה עם שוכר
      עו"ד אברהם ללום | 31/10/2011 22:57

      השאלות כאמור רלוונטיות מאוד ואת צריכה לקבל יעוץ מלא ומפורט על התוצאות של הדרך שבה תתבצעה העסקה. לדוגמה במידה ותושלם התמורה ותקבלי את המסמכים להעברה אולי תירשמי כבעלים והשוכר עדיין בדירה, מחד מצב חיובי מצד שני האחריות שלך לפינוי השוכר במידה והוא לא יוצא. כמו כן, יתרון נוסף שהשכירות תועבר אלייך. במידה ולא תשלימי את התמורה בדרך כלל השכירות תועבר לבעלים. תפני לעו"ד לצורך הרכישה שיסביא את כל התוצאות האפשריות. יש להחתים על תצהיר שוכר ועוד מספר מסמכים זהירות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

    • המצב אותו אני מכיר בדרך כלל הוא
      טל כרם | 01/11/2011 09:53

      שעד אשר לא קיבלת את הבית לרשותך השוכר ימשיך לשלם לבעלים הנוכחי.כמובן שעו"ד מטעמך חייב להתייחס למצב זה ולמקרה זה באופן ספציפי על פי הסיכום בינך לבין המוכר.