שכירות - פינוי מוקדם

  • הפרת חוזה שכירות ע"י בעל הנכס
    רוני | 31/10/2011 22:28

    שלום רב. להלן שאלתי: אני מתגורר בשכירות מזה כשנה. במהלך השנה היו מס' הפרות של החוזה על ידי בעל הנכס ובינהן גרימת רעש ותיקון כלי רכב בחצר , שבוצע על ידי דייר המתגורר בקומה הראשונה של אותו המבנה. תעדתי את ההפרות בכתב וחלקן בתצלומים , אך טרם העברתי לו אותן. לקראת סיום השנה הראשונה שקלתי שלא להאריך את ההסכם, אך בשל המצב הבטחוני ששרר אז בדרום הארץ (כמו גם כיום) לא התאפשר לי לעזוב בסיום השנה הראשונה ונכנסתי כבר לשנה השנייה. כיום , נוצר מצב שבעל הנכס מבקש ממני שכ"ד גבוה יותר עבור השנה השנייה משכר הדירה שסוכם עליו בהסכם שנחתם בינינו ובנוסף, מונה החשמל תקול זה 4 חודשים וזה לא מעניין אותו. הוא מקבל מידי חודש איזשהו סכום שנקבע מראש , סכום האמור להתעדכן על פי קריאת המונה שהינו כאמור תקול ולמרות זאת הוא דורש כיום כל מיני סכומים עבור צריכת חשמל , אשר אין להם בסיס כי כאמור המונה תקול. טרם העברתי לו המחאות לשנה הנוספת אך הוא מחזיק בידיו ערבון במזומן בסכום של 3 חודשי שכירות. האם אני יכול לעזוב במיידית את הנכס? האם בעשותי צעד זה אחשב כמפר החוזה? אני מניח כי במצב של עזיבת הנכס במיידי, הוא לא יסכים להחזיר לי את הערבון שיש בידיו ואצטרך להגיש נגדו תביעה. אודה לעצתכם המלומדת בדחיפות רוני.

    • שכירות - פינוי מוקדם
      עו"ד אברהם ללום | 31/10/2011 23:43

      מומלץ לצרף את ההסכם ונראה מה ניתן לסייע בהתאם. בכל מקרה ניתן לפנות לעו"ד שייתן יעוץ מלא בטרם כל פעולה. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

    • לרוני
      מירב | 01/11/2011 07:27

      יצאת מדעתך? בעל הדירה הפר את החוזה ביניכם - כי דייר אחר בבנין עשה רעש!? אתה יושב בדירתו ומעיז לא משלם לו שכר דירה? בגלל טיפוסים כמוך אסור להשכיר בישראל דירה בלי לקחת ערבות בנקאית.