שכירות - חוק המקרקעין

  • 10 שנים בדירה שכורה
    משה | 24/10/2011 13:57

    האם לאחר 10 שנים באותה דירה יש איזה זכויות לשוכר? האם יש איזה תקנה/חוק בנושא?

    • שכירות - חוק המקרקעין
      עו"ד אברהם ללום | 24/10/2011 21:26

      השאלה כללית מאוד לכן אתייחס באופן כללי בהתאם לאמור בחוק המקרקעין. חוק המקרקעין מדבר על החובה לרשום את הזכויות ועל החריג במקרה שמדובר על שכירות של עד 10 שנים בדירה או בבית עסק שחוק הגנת הדייר אינו חל וכן מתייחס גם לעניין חובת הכתב של הסכם שאינו עולה על 5 שנים. . שכירות מקרקעין היא זכות שהוקנתה בתמורה להחזיק במקרקעין ולהשתמש בהם שלא לצמיתות; שכירות לתקופה שלמעלה מחמש שנים תיקרא "חכירה"; שכירות לתקופה שלמעלה מעשרים וחמש שנים תיקרא "חכירה לדורות". (א) על אף האמור בסעיפים 7 ו-8, שכירות לתקופה שאינה עולה על חמש שנים אינה טעונה רישום, והתחייבות לעשות עסקה כזאת אינה טעונה מסמך בכתב. (ב) הוראות סעיף קטן (א) לא יחולו על שכירות שיש עמה ברירה להאריך את תקופתה לתקופה כוללת העולה על חמש שנים, ולא על שכירות שתקופתה, כולה או מקצתה, חלה כעבור חמש שנים מגמירת חוזה השכירות. (ג) אין בהוראות סעיף זה כדי למנוע רישום של שכירות שאינה טעונה רישום, אם ביקשו זאת הצדדים. שכירות קצרה נוגדת 80. הושכרו מקרקעין בשכירות שאינה טעונה רישום ולא נרשמה, ולפני שנמסרו לשוכר חזר המשכיר והשכירם לאדם אחר בשכירות שאינה טעונה רישום והנוגדת את השכירות הראשונה, זכותו של השוכר הראשון עדיפה, אך אם השני שכר וקיבל את המקרקעין בתום לב - זכותו עדיפה. שיעבוד שכירות במשכנתה או בזיקת הנאה 81. (א) שכירות שנרשמה, רשאי השוכר, בכפוף למוסכם בתנאי השכירות, לשעבדה במשכנתה בלי הסכמת המשכיר והוראות סימן ב' יחולו, בשינויים המחוייבים. (ב) שכירות שנרשמה, רשאי השוכר, בכפוף למוסכם בתנאי השכירות, לשעבדה בזיקת הנאה בלי הסכמת המשכיר והוראות סימן ג' יחולו, בשינויים המחוייבים. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום