מס רכישה - דירה נוספת

  • מס רכישה
    יעל | 24/10/2011 11:00

    רכשתי דירה מקבלן ושילמתי מס רכישה מופחת בתנאי שאמכור דירה נוספת תוך פרק זמן מסוים. אני רוצה למכור את הדירה הנוספת לאבא שלי. האם יש מגבלה למי אני מוכרת לצורך מס רכישה מופחת?

    • מס רכישה - דירה נוספת
      עו"ד אברהם ללום | 24/10/2011 21:34

      במידה ואכן לפי התיאור שלך תמכור את הדירה במועד שנקבע לכך אין זה משנה כיצד אתה עושה זאת. כמובן כל עוד לא יחשבו שמדובר על עסקה פיקטיבית ולהוראות כל דין. לסיום, בהתאם להוראות החוק, אם תמכור את דירתך הראשונה תוך ‎24 חודשים או תוך 12 חודשים מיום המסירה הקבוע בהסכם (מקבלן) מס הרכישה יעמוד בשיעור שנקבע לפי מס של מדרגה ראשונה כמו כל מי שרוכש דירה ראשונה. תוכל למצוא באינטרנט מגוון מחשבונים לצורך החישוב. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום