פטור ממס שבח בעסקת מתנה

  • מכירת דירה שקיבלתי מתנה
    בני | 23/10/2011 13:40

    אני בהליכי מכירה של דירה שקיבלתי מתנה מאימי לפני כ 3 שנים ערך הדירה הינו 250.000 ש"ח בשנים אלו לא ביצעתי כל עסקת נדלן ברשותי דירה נוספת האם אני מחוייב לשלם מס כל שהוא

    • פטור ממס שבח בעסקת מתנה
      עו"ד שזר תומר | 23/10/2011 21:06

      צריך לבדוק את המקרה שלך לגופו. חוק מיסוי מקרקעין קובע בסעיף 49 ו' תקופת צינון לגבי אפשרות קבלת פטור ממס שבח במכירת דירת מגורים מזכה שנתקבלה במתנה. אורך תקופת הצינון (בין שנה לארבע שנים) משתנה על פי קריטריונים שונים הקבועים בסעיף הצינון: סוג הקרבה בין נותן המתנה למקבל המתנה, האם הדירה משמשת למגורי נותן המתנה או לא, הסטטוס המשפחתי של נותן המתנה (נשוי, הורה יחיד או רווק). תקופת הצינון הקצרה ביותר (שנה אחת בלבד) מתייחסת למצב בו מקבל המתנה הינו ילדו של נותן המתנה ומקבל המתנה הינו נשוי (או הורה יחיד) והוא מתגורר דרך קבע בדירה לאחר קבלת המתנה. בעסקאות מתנה בין קרובים נהוג בד"כ לבקש פטור מיוחד לעסקאות מתנה בין קרובים מכח סעיף 62 לחוק מיסוי מקרקעין. לא רבים מודעים לכך כי כאשר מדובר בדירת מגורים מזכה, נותן המתנה זכאי לבחור לנצל פטור "רגיל" מכח פרק חמישי1 לחוק מיסוי מקרקעין, כגון פטור של מכירת דירה בפטור אחת לארבע שנים (סעיף 49ב (1) לחוק). כך שאם לא ביצעת עסקת מכירת מקרקעין ב-4 שנים האחרונות אתה פטור ממס שבח. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.