ערר - הגשת התנגדות לועדת ערר

  • ערעור לועדת ערר מחוזית
    עורד | 17/10/2011 16:06

    שלום, בחלקה הצמודה לביתי הגישו בקשת הקלה לבנייה, הגשתי התנגדות וההתנגדות שהייתה בועדה המקומית נדחתה, רציתי לברר כיצד מתנהל ההליך בועדת ערר מהם סדרי הדין, האם יש הוצאות משפט, מהם סדרי הראיות? וכל מידע שתוכלו לתת לי על ההליך,

    • ערר - הגשת התנגדות לועדת ערר
      עו"ד אברהם ללום | 17/10/2011 20:54

      ראשית, מומלץ לפנות לעו"ד שיפעל וייצג אתכם. שני, לגבי הוצאות לא נפסקים הוצאות בועדת ערר ויש מועד שקבוע בחוק להגשת הערר, באופן כללי אתם צריכים להביא את ההתנגדות בצורה מפורטת ולהתמקד בענין התכנוני, תוך התיחסות להחלטה של הועדה המקומית. אני מביא חלק מתוך אתר ממשלתי - http://bonim.pnim.gov.il/Law/LawsAndRegulations/Pages/Building.aspx תקנות התכנון והבניה (סדרי הדין בועדות ערר), תשנ"ו-1996* בתוקף סמכותי לפי סעיף 12ד לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן - החוק), בהסכמת שר הפנים לאחר שהתייעץ עם המועצה הארצית לתכנון ולבניה, אני מתקין תקנות אלה: הגדרות 1. בתקנות אלה - "ועדת ערר" - ועדה לפי סעיף 12א לחוק; "ערר" - ערר על החלטה של ועדה מקומית בענין תכניות ותשריטי חלוקה לפי סעיפים 78(ב)(2), 98(ב), 112, 140, 142 ו-184(ב) לחוק, וכן ערר על החלטה בכל ענין הנוגע למתן היתר לבניה או לשימוש בקרקע לפי סעיפים 152, 157, 158לד, לרבות הקלות ושימושים חורגים, וכן בענין הנוגע למתן אישור לפי סעיף 157א(ז) לחוק, ולרבות כל ערר אחר שבסמכות ועדת הערר, למעט בענין תביעה לפיצויים לפי סעיף 198 לחוק. הגשת ערר 2. ערר יוגש בידי העורר למזכירות ועדת הערר בכתב, בששה עותקים, בצירוף עותקים נוספים לפי מספר המשיבים; מזכיר הועדה או עובד מטעמו יאשר, בכתב, את קבלת הערר, לאחר תשלום האגרה שנקבעה בתקנות לפי סעיף 265(17ב) לחוק; בכתב האישור יצויין תאריך ההגשה ומספר תיק הערר. פרטי הערר 3. (א) כתב ערר יכלול את כל אלה: (1) שם העורר ומענו; (2) שם בא כוח העורר, אם הערר מוגש באמצעות עורך-דין, ומען למסירת מסמכים; (3) פרטי התכנית או הבקשה שלגביה ניתנה ההחלטה נושא הערר; (4) פרטי ההחלטה שעליה מוגש הערר, והעתק הודעת הועדה או הרשות על ההחלטה; (5) פרטי המשיבים, שמותיהם ומענם; (6) נימוקי הערר; (7) עיקר הראיות שהעורר מבקש להביא בפני ועדת הערר. (ב) לבקשת עורר, תמציא לו הועדה המקומית את פרטי הצדדים להליך נושא הערר, שמותיהם ומעניהם, תוך שלושה ימים מיום הגשת הבקשה. המשיבים בערר 4. המשיבים בערר יהיו, לפי הענין - (1) בערר על החלטה בענין התנגדות לתכנית או על החלטה לפי סעיפים 78(א), 98(א) או 184(א) לחוק: (א) הועדה המקומית; (ב) מגיש התכנית; (ג) מי שהתנגדותו לתכנית שבסמכות ועדה מקומית נתקבלה ובשל כך הוגש ערר; (ד) מי שהשמיע טענה לפי סעיף 106(ב) לחוק, והערר נוגע לענין שבקשר אליו נשמעה הטענה. (2) בערר על החלטה בענין אישור, היתר או תשריט לחלוקת קרקע: (א) הועדה המקומית או רשות הרישוי המקומית, לפי הענין; (ב) מגיש הבקשה להיתר או ההתנגדות להיתר; (ג) מגיש הבקשה לתשריט חלוקה או לאיחוד קרקע או המתנגד לאישור החלוקה או האיחוד; (ד) בערר לפי סעיף 157א לחוק - גם הרשות המאשרת. מסירת העתקי הערר למשיבים 5. מזכיר ועדת הערר ישלח, תוך חמישה ימים מיום קבלת הערר, לכל אחד מהמשיבים עותק של הערר על נספחיו, בדואר רשום או באמצעות שליח, וידאג לקבלת אישור על מסירת הערר למשיבים. * פורסמו ק"ת תשנ"ו מס' 5729 מיום 9.1.1996 עמ' 402. תוקנו ק"ת תשס"ג מס' 6267 מיום 24.9.2003 עמ' 1153 – תק' תשס"ג-2003; תחילתן 30 ימים מיום פרסומן והן יחולו על ערר שהוגש לאחר תחילתן. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום