קיר משותף

  • בנייה בסמוך לשטח שלי
    נורי | 17/10/2011 14:42

    שלום. אני גר במושב ובסמוך אלי יש שכן שבונה מחסן בדיוק על גבול השטח. הבנתי שיש איסור לבנות בסמוך לגבול החלקות. חיפשתי רבות באינטרנט לפיתרון ואף עברתי על חוק תכנון ובנייה אך לא מצאתי התיחסות לנושא. צריך עזרה באופן נואש. תודה

    • קיר משותף
      עו"ד אברהם ללום | 18/10/2011 18:42

      הסעיף הרלוונטי הינו סעיף 49 לחוק המקרקעין אשר מתייחס לעניין זה, נקע כי יראו נכסים משותפים כנכסים בבעלות משותפת של בעלי המקרקעין השכנים, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.המחוברים נמצאים בבעלות משותפת ושווה של שני השכנים, הבעלים בשני הצדדים לקיר. כמובן נשאלת השאלה האם הקיר משמש את שני הצדדים וכו' לצורך העלות.אם התשובה לכך חיובית, כי אז כל צד יממן את עלות הקמתו של הקיר התומך בשיעור של 50%. מהשאלה שלך אני חושב שאתה מדבר יותר לגבי קיר שאיננו חוצץ, כי על קיר שמשמש אותך על השטח שלך ? אם כן אין לשכן כל סמכות לעשות בו שימוש ! מומלץ לבדוק בהתאם להיתרים ומדידות ורק לאחר מכן להגיע לסקנות. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

      • מניעת תמיכה - תיקון פקודת הנזיקין - סעיף 165 לחוק המקרקעין
        עו"ד אברהם ללום | 20/10/2011 18:00

        בהמשך לתשובתי, כפי שתראה ברישא של הסעיף נאמר במפורש כי מניעת תמיכה מהווה עוולה. תיקון פקודת הנזיקין [נוסח חדש] 165. בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], אחרי סעיף 48 יבוא: "מניעת תמיכה 48א.?היה במקרקעין משום תמיכה למקרקעין שכנים, תהא עשיית דבר המונע או שולל תמיכה זו - עוולה. שימוש הדרוש לטובת הציבור 48ב.?שימוש במקרקעין הדרוש לטובת הציבור לא יהיה בו מיטרד לענין סימן זה, אף אם הוא גורם נזק למקרקעין שכנים או מונע מבעליהם הנאה מלאה ממקרקעיהם, ובלבד שהנזק שנגרם אינו חורג מתחום הנסבל והמשתמש נקט אמצעים סבירים כדי להקטין את הנזק ככל האפשר; אולם רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים - אם בתשלום חד-פעמי ואם בתשלומים חוזרים - אם נגרם לבעל המקרקעין נזק ממון." אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום

        • תודה על תשובותך אבל שאלתי אחרת
          נורי | 24/10/2011 11:59

          בין החלקה שלי לשלו אין כלום פרט לקו וירטואלי. שאלתי האם מותר לבנות בסמוך לקו הזה. כפי שאמרתי, אני יודע שיש איסור לבנות עד מרחק של 3 מטרים מכל צד, אך אני לא מצליח למצוא כל איזכור בחקיקה. תודה.