איתור קרקע ברישומים

  • איתור קרקע
    אני | 17/10/2011 11:46

    שלום רב, מצאתי מסמך ישן מטאבו נצרת כי נרשמה פעולה במקרקעין X. ככל הנראה הקרקע נרכשה ע"י אימי בשנות ה- 60 ומאז , כנראה, עברה בירושה אולי לאבי או לאחיותי. (בינתיים גם אבי נפטר וחלק מהאחים). אף אחד לא זוכר דבר, למעט דיבור עמום שהאמא רכשה קרקע/ות בצפון. ניסיתי להוציא נסח באתר האינטרנט לפי הגוש והחלקה שמופיעים במסמך וקיבלתי הודעה "אין מידע זמין". גיגלתי את הגוש והחלקה ואיכשהו הגעתי לפרסומים ברשומות שבו הקרקע מופיעה כחלק מפרסום תב"ע של רשות מקומית מסוימת. פניתי לרשות המקומית הספציפית ונמסר לי שהקרקע כבר לא מופיעה אצלם ברישומים כי ברשותם אך ורק רישומים עדכניים, ולכן יש לפנות לטאבו לקבל מידע היסטורי. שאלותי הן: האם פנייה לטאבו מחייבת נוכחות פיזית שלי? איך מבקשים מהטאבו לחפש מי הבעלים של גוש וחלקה לפי מספרים שברשותי אם החלקה כבר התעדכנה למספר אחר? האם אני כיורש פוטנציאלי (הבן של הרוכשת) צריך לצרף מסמך כלשהו בפנייתי לטאבו? האם יש לטאבו נוהל מסויים לאיתור קרקע על שם רוכש לפי שם או לפי ת.ז. ? האם זה כרוך באגרה? האם חובה להיעזר בעו"ד במקרה כזה? אם אבחר לעשות זאת באמצעות עו"ד, איזה מסמך העו"ד יצטרך ממני? תודה,

    • איתור קרקע ברישומים
      עו"ד אברהם ללום | 19/10/2011 15:00

      אני הייתי פונה לחוקר שעוסק בתחום שייסיע לך או לעו"ד שמכיר ומבין כיצד צטפלים במקרה סוג זה. בסאופן כללי יש 4 מרשמים אף על פי שתמיד אנו מציינית רק שלושה, פנקס השטרות, פנסק הזכויות ופנקס הבתים המשתופים. יש גם את הפנקסים התורכיים שנוהלו עד אמצע המאה הקודמת, בכל מקרה יש ארכיב בירושלים כללי, אולי ארכיב עירוני, יש לפנות למס שבח ולרשם המקרקעין שינסה לסייע. היו לנו מספר תיקים מסוג זה לאחרונה שניסינו לאתר פרטים מהותיים משנת 1903 לדוגמה והצלחנו בסוף וזה היה מהותי מאוד. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום