הכצעקתה?

  • מטרד בבית משותף
    ניק | 16/10/2011 21:31

    בבנין בו אני מתגורר מתגוררת אישה מבוגרת הסובלת מבעיה רפואית הגורמת לה להשמיע זעקות במקצבי זמן קצרים הנשמעים בכל הסביבה. עובדת מח' הרווחה טוענת כי לא ניתן לפנות את האישה מביתה. שאלתי היא האם בגין מטרד זה קיימת עילה לפנות למפקח על בתים משותפים?? תודה

    • הכצעקתה?  לת
      זיקו | 16/10/2011 23:27

    • מטרד בבניין משותף
      עו"ד שזר תומר | 17/10/2011 18:38

      אנסה לעזור, לא כל כך הבנתי את השאלה לעניין פינוי הדירה, מדובר בבניים מגורים רגיל? אם כן, הרי שלמעשה יש לך מטרד של רעש בבניין. מה שאתה אמור לעשות, הוא לפנות לעירייה ו/או למשטרה על מנת שאלו יעצרו את המטרד. בפועל - לאור התיאור שלך - העירייה והמשטרה - לטעמי לפחות - לא יעשו דבר. ולכן מה שאפשר לעשות, לאחר ביצוע פניה לעירייה ולמשטרה , הוא פניה לביהמ"ש בתביעה כספית כנגד אותה אישה. לך אין שום עילה לפנות את האישה מדירתה... למעשה לאיש אין... אבל אתה יכול לדרוש ממנה לפצות אותה בגין המטרד, ושינתן צו כנגד המטרד - בפועל על מנת למנוע את הפרת הצו , היא תצטרך לעבור דירה. מקרה לא פשוט בכלל. ממליץ לך בחום לשכור עו"ד שיעזור לך, כי לבד הסיכויים לא גדולים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום. זה תוכן פנייתך: בבנין בו אני מתגורר מתגוררת אישה מבוגרת הסובלת מבעיה רפואית הגורמת לה להשמיע זעקות במקצבי זמן קצרים הנשמעים בכל הסביבה. עובדת מח' הרווחה טוענת כי לא ניתן לפנות את האישה מביתה שאלתי היא האם בגין מטרד זה קיימת עילה לפנות למפקח על בתים משותפים?? תודה

      • מטרד בבנין משותף - המשך
        ניק | 17/10/2011 23:51

        תודה לעו"ד תומר לתשובה בעניינינו הנ"ל. מבחינת העיריה - כפי שציינתי בתשובת מח' הרווחה, פנייה למשטרה תראה מגוחכת לעניות דעתי. שאלתי לגבי פניה למפקח על בתים משותפים, הפנית אותי לבימ"ש האם זה אותו דבר?? באיזה בימ"ש מדובר?? תודה