תשלום ארנונה

  • חישוב ארנונה לדירת גג
    בוריס | 16/10/2011 14:17

    שלום,אני מתגורר בבניין בן 3 קומות ו-4 דירות. מדובר על שתי דירות גן, ומעליהם שתי דירות "גג" נוספות שהם בעצם דופלקס (סה"כ 3 קומות). דירות הגן מסווגות מבחינת תשלום ארנונה כדירות רגילות, ודירות הגג סווגו כ"דירות גג" שעלות הארנונה בהם הרבה יותר גבוהה. מבחינת מבנה הדירה (ה"גג") מדובר על דירת דופלקס (רצ"ב תמונה) שבקומה הראשונה יש סלון + מטבח + ממ"ד ומרפסת של כ-30 מטר. בקומה השנייה יש שלושה חדרים שנה ומרפסת קטנה בחדר ההורים. חשוב לציין שהיציאה לגג הבניין מתבצעת מחדר המדרגות המשותף וזאת על ידי טיפוס בסולם. כמו כן גג הבניין רשום כשטח משותף.השאלה: האם סיווג הדירה מבחינת ארנונה כדירת "גג" מוצדק?תודה רבה,בוריס.

    • תשלום ארנונה
      עו"ד שזר תומר | 16/10/2011 21:10

      בוריס שלום רב, ראה - חישוב הארנונה הינו על פי גודל המ"ר ולא רק סיווג, כך שלא בטוח שאתה צודק. כלומר אתה משלם ארנונה לפי גודל מ"ר של הדירה+מיקום הבניין (יש אזורי מצוקה בהם משלמים פחות ). לעניין הסיווג, צריך לבדוק בתקנות של עיריית נתניה על מנת לבדוק זאת. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • חישוב ארנונה לדירת גג
        בוריס | 17/10/2011 14:42

        הי תומר,תודה רבה על תשובתך. את נושא הגודל במ"ר והאזור אני מכיר ולכן לא התייחסתי אליהן.אני מאוד מעוניין להבין מה היא הגדרה של "דירת גג": האם הגדרה זו קבוע בחוק לכל העיריות והמועצות או שלחילופין כל עירייה ראשית להחליט על סמך דעתה הבלעדית.כמו כן אשמח להבין כיצד אני יכול לקבל את התקנות עליהן רשמת בתגובתך (אני הצלחתי רק לקבל את צו המיסים של העירייה (מצורף להודעה), אגב ממנו לא ניתן להבין בברור מה היא דירת גג).

        • ארנונה
          עו"ד שזר תומר | 17/10/2011 18:33

          לפי ידיעתי, הגדרת דירת גג כתשובה לארנונה, יכולה להשתנות בין עירייה לעירייה, וההגדרה נעשית על ידי העירייה - צריך לבדוק במחלקת גביית הארנונה, אולי צריך לגשת לשם פיזית. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.