זכויות בן ממשיך

  • העברה ללא תמורה
    איתי | 15/10/2011 21:54

    לפני כשנה וחצי התחיל במושב שבו הורי גרים תהליך של "מכירת" קרקעות לבני המושב וילדיהם.להורי משק במושב וחייתי במושב רוב שנותיי.התהליך הוא בניה במוש"ע (כולם צריכים לבנות יחד, וגם הבתים צריכים להראות פחות או יותר אותו הדבר).בערך באפריל 2010 שילמתי מס רכישה של קרקע בשווי 390 אלף (כלומר כ-19.5 אלף מס רכישה).לאחר כמעט 8 חודשים ששום דבר לא התקדם, היתה אסיפה במושב בה הודיע לנו עורך הדין שכבר מבערך אוגוסט 2010 המושב הגיש ערעור ל"מס שבח.מקרקעין רחובות", מכיוון שלטענתם, האנשים במושב קנו את הקרקעות ומכרו אותם לאנשים אחרים.לקח להם שנה עד שהם הגישו את תשובתם לערעור (וברור שהם פסקו שהערעור לא מוצדק, הרי הם רוצים עוד כסף).כשאני והורי הלכנו אליהם, הם אמרו שההורים שלי קנו את הקרקע ואז העבירו אותי אלי (מה שכמובן לא נכון, כי אני שילמתי כל שקל מכספי שלי על האדמה).הם טענו שרק בעלי משקים יכלו לקנות את הקרקע, ומכיוון שאיני בעל משק, אז רק הוריי יכלו לבצע את העסקה, ולכן מדובר בהעברה ללא תמורה...כמובן שנתעלם מהעובדה שהמושב, בהיתר של המדינה, מכר קרקעות ליזם "נופי בראשית"... כמובן שלא תקראה את מקרקעין רחובות בה אליהם בתלונות ובקשות...אני והוריי כמובן היינו אצלם כבר לפני יותר מחודש ומחוסר ברירה חתמנו על "העברה ללא תמורה", ואימי מתקשרת אליהם בכל כמה ימים ושואל מה לגבי הבקשה לתשלום שהם אמורים לשלוח אלינו... (והם טענו כבר שזה נשלוח, למרות שעבר כבר יותר משבוע מאז שיחת הטלפון).דודתי היתה שם כבר לפני כשבוע-שבועיים, ומתברר שהסכום שהם רוצים שנשלם הוא מעל 10,000  ש"ח (ולא 6.5 אלף כפי שמתבקש, כלומר שליש ממס הרכישה), וזאת בגין ריבית הצמדה וקנסות...איני יכול לחשוב על אפיק השקעה טוב יותר מאשר השקעה באג"ח מקרקעין רחובות, היות ותוך שנה הוא עשה רווח של מעל 50% !!!!!!איני יכול שלא לחשוב גם על זה שהריבית כביכול היא על התקופה בה מקרקעין רחובות היה עסוק בלתת תשובה על הערעור, (מה שלקח להם שנה שלימה, מכיוון שהם מאאוווווווווווווווווודד עסוקים...), ואין בזה שום הגיון, מכיוון שזה היה בערעור!הם עקבו את ההחלטה ומשכו אותה במשך שנה שלימה, ועכשיו הם רוצים על התקופה הזו ריבית וקנסות.האם יש מה לעשות במקרה כזה?האם איום בתביעה יכול לעזור (כי במשך כל הזמן הזה, המשכתי לגור בשכירות, כלומר הבניה נדחתה בעוד שנה לפחות).בהתחשב שעלות השכירות היא בערך 4000 ש"ח, בתקבל סכום של כ-50,000 ש"ח.בהנחה שכל מי שנפגע מהחלטתם למשוך את החלטת הערעור למשך שנה יחליט לתבוע (מדובר על 64 אנשים בסה"כ), מתקבל סכום של כ-3.2 מליון ש"ח.האם איום לתביעה יצוגית, אות תביעה של המושב נגד מקרקעין רחובות יכול להוריד או לבטל את הריבית והקנסות?האם בכלל הריבית והקנסות על התקופה בה עוד לא נתנה התשובה על הערעור הם בכלל חוקיים?אציין אגב כמה דברים, מעולם לא אני לא הוריי קיבלנו בקשה מהמקרקעין לשלם את ה-1/3 ממס הרכישה(גם לא לפני שנה וחצי).דודתי שהיתה אצלם לפני כשבועיים התווכחה איתם והורידה את הסכום לכ-8 אלף, מה שנראה שכן אפשר להתמקח איתם כמו בשוק... (אבל אני לא בטוח שהאיום לתביעה יעזור או ירע).אני בכל אופן ניזוקתי מהעיכוב של יותר משנה.50 אלף שכירות + 4 אלף ריבית וקנסות כל מס "העברה ללא תמורה".עיצות יתקבלו בברכה.תודה

    • זכויות בן ממשיך
      עו"ד שזר תומר | 15/10/2011 22:06

      ראשית, ניתן להגיש ערעור על החלטה כיוון שלכאורה יש לך סיכוי לא הייתי מוותר על זה. שנית, לדעתי העילה שיש כאן היא לא לתביעה ייצוגית, אלא לסעד הצהרתי של כול הישוב לבטל את הקנסות. לגבי ההפסד הכספי - המצב מסובך יותר וצריך לבדוק את זה יותר לעומק. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תודה רבה  לת
        איתי | 16/10/2011 06:05