מס שבח - היטל השבחה

  • מס שבח
    יואב | 15/10/2011 16:24

    אני מתכנן למכור את דירתי. רכשתי אותה בסכום של 1 מ' ש"ח. לאחר הרכישה קיבלתי היתר מהעיריה להרחבת הדירה והרחבתי אותה לשטח של 170 מ"ר (במקור כשרכשתי אותה שטחה היה 50 מ"ר). שוויה בשוק כיום עומד על 4 מ' ש"ח. יצוין כי את הדירה רכשתי לפני חמש שנים ולצורך הרכישה מכרתי דירה שהייתה ברשותי אז וקיבלתי פטור ממס שבח. האם ניתן לקבל פטור מלא ממס שבח על המכירה המתוכננת? תודה רבה וחג שמח. יואב

    • מס שבח - היטל השבחה
      עו"ד שזר תומר | 15/10/2011 22:01

      אם לא מכרת דירה בארבע שנים אחרונות - אמור להיות לך פטור ממס שבח. אבל - תבדוק את עניין היטל ההשבחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.