ועד בית

  • האם הצבעה על שהו לא הגיוני מחייבת אותי..(ועד בית )
    tt | 06/10/2011 13:08

    שלום, אני שוכר דירה מחולקת בבניין משותף. הדירות בד"כ הן אותו מ"ר ובנות 5 חדרים למעט הפנטאוס ודירות בקומת קרקע. הוחלט בשלל הפשטות שדירה רגילה (130 מ"ר/5 חדרים) תשלם 200 ש"ח. ודירה מחולקת 100 ש"ח (שלי בגודל 30 מ"ר בלבד בקומת הקרקע!). האם מחויב להצבעה (לא נעשה רישום מדויק (אמר שהיה רוב לנושא. יש לציין שאין תקנון וכך נהוג בשכונה). לא נראהלי הגיוני (לא אותו מ"ר/חדרים/לא משתמש במעלית/חניון תת קרקעי וכו'). האם מחויב להחלטה שלהם? תודה

    • ועד בית
      עו"ד שזר תומר | 08/10/2011 21:49

      באם ההחלטה נערכה באסיפה שהתקיימה כדין - אז אתה מחוייב להחלטה. צריך לבקש מהועד, העתק מההזמנה שפורסמה, והעתק מנכוחות הדיירים, אפשר לבדוק עם הדיירים באם אכן נכחו באסיפה. אם אים רוב חוקי - אפשר לבטל את ההחלטה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • תגובה> לא היתה כתובת או שמות המצביעים בעד ונגד
        אא | 09/10/2011 08:44

        שאלתי אם אפשר תקנון -מי היה בהתצבעה -כמה בעד/ נגד ? התגובה היתה -שלא נעשה תכתובת ורק זוכר שהיה רוב..(לא זוכר כמה בעד/נגד) האם מחייב אותי / או שלא חוקי? יש לציין כי הם אינם חברים כבר באגודת הדיור(או משהו כזה)? (זה משנה?)

        • אסיפת דיירים
          עו"ד שזר תומר | 09/10/2011 20:46

          זה לא משנה אם הם חברים באגודה לתרבות הדיור. תפנה שוב, אם צריך אפילו תוציא משהו כתוב, שהרי החלטה צריכה להיות כתובה, צריך לעשות רישום מדוייק מי הצביע, צריך לראות שהיה זימון - לכאורה ההחלטה לא חוקית - ואפשר לבקש זימון מחדש של אסיפת הדיירים. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.