הסכמות שבעל פה עם נציג מכירות של חברה קבלנית

  • אי עמידה בהסכם שבע"פ בין סוכן המכירות של הדירה
    מורן | 05/10/2011 09:36

    לפני כחצי שנה רכשנו דירה חדשה מקבלן שהייתה בשלבי בנייה, לפני הרכישה וגם במעמד חתימת החוזה הובטח לנו ע"י סוכן המכירות שהחומה שקיימת בקומה השנייה במרפסת תפורק וכך המרפסת שלנו תוגדל בכמעט פי שניים מגודלה (יש לציין שזהו היה שיקול עיקרי ברכישת הקומה השנייה ולא דירת הגן בגלל הכוונה להפוך את המרפסת העליונה לגינה עם דשא סינטטי וחצר משחקים לילדים). הסוכן אמר שזהו עניין בירוקרטי בלבד כי אם הם היו מורידים מראש אז זה היה מעלה את ערך הדירה ואין בעיה להסיר אותה אח"כ עם "שתיים שלוש דפיקות פטיש" לדבריו.. לאחר מכן נוכחנו לדעת שהחומה היא בעובי 30 ס"מ שאף פטיש לא יוכל לשבור ב"שתיים שלוש דפיקות"...כמו כן נאמר לנו שהחומה היא קיר תומך ולא ניתן להסירו- למרות שקבלני משנה שעובדים שם טוענים שלא... וכשאנו מבקשים את התוכניות של הבית ושל היסודות חוזר ואומר מנהל האתר "שאין לו תוכנית עדכנית של הדירה..." אז איך בנית אותה?? מהראש?? בנוסף במעמד רכישת הדירה הובטח לנו ע"י הסוכן שאם לא נרצה את מטבח הסטנדרט (העלוב) שהם מספקים נזוכה ב10,000 ש"ח - או כפי שאמר "אם הדירה עולה 800,000 ש"ח ואתם לא רוצים אז תשלמו רק 790,000 ש"ח" כעת הוא מוכן לזכות רק ב8,400 ש"ח לדבריו זה פחות מע"מ... יש לציין שכל הדברים האלו נאמרו בעל פה ולא על הנייר מכיוון שהמשפחות מכירות ושדרות היא עיר קטנה שבה הכל נסגר "בין חברים".. ישנם עוד לא מעט ליקויים שקצר הדף מלהכיל אך שאלתי היא האם ההסכם שבע"פ שנערך ביננו קביל בבית המשפט והאם זכותי לקבל את רשימת הדיירים של הפרוייקט כדי שנתאגד ונעמוד כולנו יחד נגד כל הליקויים לפני קבלת הדירה וסיום בנייתה.

    • הסכמות שבעל פה עם נציג מכירות של חברה קבלנית
      עו"ד טלי קסלר | 05/10/2011 17:52

      כעיקרון יש קושי רב להוכיח תביעה שמבוססת על טענות ביחס לדברים שנאמרו בעל פה שכן זו מילה שלכם כנגד מילה של נציג המכירות. צריך לראות את כל החומר ובעיקר את כל המסמכים כדי לראות אם יש פה "קייס". לעיתים קרובות כתוב בהסכם הסטנדרטי של הקבלן שכל המצגים, הפרסומים, וכיו"ב שנעשו טרום החתימה על ההסכם בטלים ומבוטלים ומה שקובע הוא רק מה שכתוב בהסכם. סעיף כזה הוא כמובן בעייתי מאוד מבחינתכם.

      • אבל אם סוכן המכירות מודה שהוא אמר כך?
        מורן | 06/10/2011 08:52

        היי טלי, תודה על התגובה המהירה.. רציתי לדעת האם זה יכול לעזור לנו אם סוכן המכירות מודה שהבטיח שניתן להסיר את החומה אבל כעת הוא מבין שאי אפשר (למרות שאפשר.. הם כנראה פוחדים מזה שכל הלקוחות יבקשו גם).. האם זה כן יכול לעזור בבית המשפט?