היתר לשימוש חורג

  • פלישה לשטח משותף
    נילי11 | 05/10/2011 09:23

    שלום רב, אני מתגוררת בבניין משותף. מאחורי הבניין יש שטח דשא גדול המשותף לכלל הדיירים! בעלת הדירה בקומת הקרקע, משכירה את דירתה מזה 6 שנים. מי ששוכרת ממנה מנהלת גן ילדים (בערך 20 ילדים) פרטי. הבעיה שהיא השתלטה על כל השטח המשותף, עשתה כניסה נפרדת עם שער קדמי ואחורי, נדנדות, מגלשות, ארגז חול וכל מה שנחוץ לניהול גן. היום אחרי 6 שנים הדיירים לא מעוניינים שהיא תמשיך להשתמש בשטח המשותף לצרכים פרטיים. לא זו אף זו, אף שכן במהלך ימיי השבוע אינו יכול לעשות שימוש בחצר הואיל ויש שם ילדים. המצב לא פשוט בכלל ואשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות! האם בכלל יש לשוכרת זכויות כאלה ואחרות על השטח המשותף? האם היא יכולה לממשן? איך גורמים לה להעיף משם את גן הילדים? תודה רבה על עזרתך!!!

    • היתר לשימוש חורג
      עו"ד אברהם ללום | 05/10/2011 09:38

      יש הרבה דרכים אך אין זה המקום לענות על שאלה זו. בכל מקרה לצורך האמור על פי ההגדרה מדובר על גן ילדים, מקרה מסוג זה מצריך היתר מהעירייה לשימוש חורג, זה דבר ראשון שאםשר לבדוק. אני יכול לומר לך שהרשויות נלחמות בתופעות מסוג זה בימים אלו. אברהם ללום, עו"ד מנהל הפורום