צו קיום צוואה

  • אירוע מס להסכם הלוואה
    עידן | 02/10/2011 14:44

    שלום,רציתי לדעת האם מתקיים אירוע מס בסוגייה הבאה:לסבי הייתה דירת עמידר. לפני כשנה וחצי פנו אליו מעמידר בשאלה האם ירצה להעביר את הזכויות בנכס על שמו ואם כן יצטרך לשלם סכום של 300k. לסבי לא היה סכום שכזה אבל הציע לילדיו וגם להם לא היה. לבסוף 3 מנכדיו החליטו לתת 100k כ"א כדי שהזכויות יעברו על שמו. הנכס עבר על שמו של סבי אבל זה רשם בצוואה שהדירה עוברת לידי בנו הצעיר. סבי נפטר לפני חודשיים.כמו שאנו מבינים אין אירוע מס בדירת ירושה אבל הנכדים רוצים את החלק היחסי (33 אחוז) משווי הדירה כרגע וזה היה ההסכם עם הבן (שיקבל 10 אחוז משווי הדירה בזמן מכירתה).האם הנכדים צריכים לשלם מס?האם להסכם הלוואה שערכנו מראש עם הבן ושם ציינו שנקבל את השווי היחסי בזמן המכירה יש תוקף ונוכל באמצעותו להמנע/לצמצם את אחוזי המס?במידה ובכל דרך נצטרך לשלם מס, מהי הדרך לצמצם את האחוזים?

    • צו קיום צוואה
      עו"ד שזר תומר | 02/10/2011 22:23

      אפשר לבקש צו קיום צוואה, ולרשום את הדירה על הנכד אשר ימכור אותה, יקבל פטור ממס שבח, ויחלק את הרווח בין כולם. כמובן, שצריך בדיקה קצת יותר מעמיקה של הנושא - אבל בגדול זה הרעיון. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.

      • צו קיום צוואה
        עידן | 03/10/2011 15:41

        בצוואה הוא ציין להעביר את הדירה לבן ולא לנכד. הבן ימכור ללא מס אבל איך נקבל את החלק היחסי שלנו בדירה ללא תשלום מס? הרי הוא לא יכל לקנות את הדירה ללא הסכום שהועבר לו. האם להסכם הלוואה שנחתם עם הבן בעודו סבי חי שבו נחתם שנקבל את החלק היחסי בזמן המכירה יש תוקף וכך גם נמנעים מאירוע מס בזמן העברת הכספים אלינו?

        • צו קיום צוואה
          עו"ד שזר תומר | 04/10/2011 11:13

          צר לי עידן, אך צריך לבדוק את המקרה שלך יותר לעומק על מנת שאוכל ליתן תשובה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום