מס רכישה

  • מס רכישה
    מיקי | 01/10/2011 21:49

    אני מטפל בבן שלי שיש לו נכות 100 אחוז. יש לי דירה ואני רוצה לקנות עוד אחת .האם יש לי איזה שהוא פטור או הקלה במס רכישה עקב נכותו של הילד.

    • מס רכישה
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 22:27

      אם אינני טועה ההקלה הינה לנכה עצמו ולא לאבא. בן כמה הילד? תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.

      • מס רכישה
        מיקי | 02/10/2011 12:40

        הילד בן 24

        • נכה - מס רכישה
          עו"ד שזר תומר | 02/10/2011 22:17

          לפי בדיקה שערכתי עבורך באתר של הביטוח הלאומי התשובה הינה: אוכלוסיית זכאים "נכה" או "נפגע" מוגדרים בתקנות מס רכישה כדלקמן: 1. נכה על–פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) התשי"ט1959- שדרגת נכותו לצמיתות 19% לפחות. 2. נכה על–פי חוק נכי המלחמה בנאצים תשי"ד1954- שדרגת נכותו לצמיתות 19% לפחות. 3. נכה על–פי חוק נכי רדיפות הנאצים תשי"ז1957- שדרגת נכותו לצמיתות 50% לפחות, והוא זכאי לתגמולים מאוצר המדינה על–פי החוק האמור. המקבלים תגמולים מהממשלה הפדרלית הגרמנית לא יוכרו כנכים לעניין זה. 4. נכה תאונת עבודה על–פי סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי התשכ"ח1968- המקבל קצבה לפי פרק ג’ לחוק ודרגת נכותו לצמיתות כתוצאה מתאונה ספציפית - 50% לפחות. 5. נכה על–פי פרק ו’2 לחוק הביטוח הלאומי התשכ"ח1968- שנקבעה לו "דרגת אי כושר להשתכר כדי מחייתו" צמיתה בשיעור של 75% לפחות. 6. נכה תאונת דרכים על–פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה1975-, שנקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של 50% לפחות. 7. נכה משיתוק או קטוע יד או רגל שאחוז נכותו לצמיתות מפגיעות אלו הוא 50% לפחות. 8. נכה שדרגת נכותו לצמיתות היא 100% או נכות של 90% לפחות כתוצאה ממספר פגימות. 9. "נפגע" על–פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה התש"ל1970- שאחוז נכותו לצמיתות היא 19% לפחות. השירותים הניתנים "נכה" הרוכש זכות במקרקעין יקבל פטור ממס רכישה. "פטור" - משמעותו תשלום מס רכישה בשיעור 0.5% משווי הרכישה, בלבד. הפטור ינתן ברכישת דירה ובתנאי שתשמש למגורי הנכה או לקרקע שעליה תיבנה דירה למגוריו. ברכישת קרקע ינתן פטור על תנאי שהדירה תיבנה בתוך שנתיים. הפטור ינתן גם לזוג נשוי שאחד מהם "נכה". "נכה" יוכל לקבל את הפטור פעמיים בלבד במשך חייו. המסמכים הדרושים בנכויות על–פי סעיפים 1 עד 5 לעיל (אוכלוסיית הזכאים) יש להמציא את אישורי הרשויות המוסמכות. בנכויות על–פי סעיף 6 יש להמציא חוות דעת בית החולים שטיפל בנכה לאחר התאונה. בנכויות על–פי סעיפים 8-7 יש להמציא מסמכים רפואיים המעידים על הנכות; המסמכים יוגשו בשפה העברית. נכים על–פי הסעיפים 8-6 יופנו לועדה רפואית אשר תקבע דרגת נכותם. בדיקה זו כרוכה בתשלום ההוצאות לוועדה. דרכי הפניה הרוכש זכות במקרקעין יגיש את ההצהרה על הרכישה (ע"ג טופס 7002) ואת הבקשה לפטור בגין הנכות (ע"ג טופס 2973) למשרד מיסוי מקרקעין האזורי - בו נמצא הנכס. רשימת המשרדים האזוריים מצורפת בהמשך. אוכלוסיית זכאים "נכה" או "נפגע" מוגדרים בתקנות מס רכישה כדלקמן: 1. נכה על–פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) התשי"ט1959- שדרגת נכותו לצמיתות 19% לפחות. 2. נכה על–פי חוק נכי המלחמה בנאצים תשי"ד1954- שדרגת נכותו לצמיתות 19% לפחות. 3. נכה על–פי חוק נכי רדיפות הנאצים תשי"ז1957- שדרגת נכותו לצמיתות 50% לפחות, והוא זכאי לתגמולים מאוצר המדינה על–פי החוק האמור. המקבלים תגמולים מהממשלה הפדרלית הגרמנית לא יוכרו כנכים לעניין זה. 4. נכה תאונת עבודה על–פי סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי התשכ"ח1968- המקבל קצבה לפי פרק ג’ לחוק ודרגת נכותו לצמיתות כתוצאה מתאונה ספציפית - 50% לפחות. 5. נכה על–פי פרק ו’2 לחוק הביטוח הלאומי התשכ"ח1968- שנקבעה לו "דרגת אי כושר להשתכר כדי מחייתו" צמיתה בשיעור של 75% לפחות. 6. נכה תאונת דרכים על–פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים התשל"ה1975-, שנקבעה לו דרגת נכות לצמיתות של 50% לפחות. 7. נכה משיתוק או קטוע יד או רגל שאחוז נכותו לצמיתות מפגיעות אלו הוא 50% לפחות. 8. נכה שדרגת נכותו לצמיתות היא 100% או נכות של 90% לפחות כתוצאה ממספר פגימות. 9. "נפגע" על–פי חוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה התש"ל1970- שאחוז נכותו לצמיתות היא 19% לפחות. השירותים הניתנים "נכה" הרוכש זכות במקרקעין יקבל פטור ממס רכישה. "פטור" - משמעותו תשלום מס רכישה בשיעור 0.5% משווי הרכישה, בלבד. הפטור ינתן ברכישת דירה ובתנאי שתשמש למגורי הנכה או לקרקע שעליה תיבנה דירה למגוריו. ברכישת קרקע ינתן פטור על תנאי שהדירה תיבנה בתוך שנתיים. הפטור ינתן גם לזוג נשוי שאחד מהם "נכה". "נכה" יוכל לקבל את הפטור פעמיים בלבד במשך חייו. המסמכים הדרושים בנכויות על–פי סעיפים 1 עד 5 לעיל (אוכלוסיית הזכאים) יש להמציא את אישורי הרשויות המוסמכות. בנכויות על–פי סעיף 6 יש להמציא חוות דעת בית החולים שטיפל בנכה לאחר התאונה. בנכויות על–פי סעיפים 8-7 יש להמציא מסמכים רפואיים המעידים על הנכות; המסמכים יוגשו בשפה העברית. נכים על–פי הסעיפים 8-6 יופנו לועדה רפואית אשר תקבע דרגת נכותם. בדיקה זו כרוכה בתשלום ההוצאות לוועדה. דרכי הפניה הרוכש זכות במקרקעין יגיש את ההצהרה על הרכישה (ע"ג טופס 7002) ואת הבקשה לפטור בגין הנכות (ע"ג טופס 2973) למשרד מיסוי מקרקעין האזורי - בו נמצא הנכס. רשימת המשרדים האזוריים מצורפת בהמשך. - משמעותו תשלום מס רכישה בשיעור 0.5% משווי הרכישה, בלבד. הפטור ינתן ברכישת דירה ובתנאי שתשמש למגורי הנכה או לקרקע שעליה תיבנה דירה למגוריו. ברכישת קרקע ינתן פטור על תנאי שהדירה תיבנה בתוך שנתיים. הפטור ינתן גם לזוג נשוי שאחד מהם "נכה". "נכה" יוכל לקבל את הפטור פעמיים בלבד במשך חייו. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.