מטרד לרבים

  • האם ניתן לתבוע משכיר דירה שהשכיר לאנשים רעשניים?
    דורית | 01/10/2011 17:21

    השכנה השכירה מעלי דירה לזוג הורים שהם חרשים אילמים. הילדים שלהם הם ילדים שומעים, הרעש שהם עושים פשוט קטסטרופה גם בבית גם בחדר המדרגות וגם בחצר. צרחות..צעקות..בכיות ושאר מריעין בישין. אין לנו שקט לא יום ולא לילה. מידיעה אישית, גם שאר דיירי הבניין סובלים מהם. הערתי לאמא והשקט נשמר בדיוק 5 דקות. יש בעיה ואני מבינה כי ההורים לא שומעים את הברדק של הילדים. ניסיתי לפנות למשכירת הדירה והיא פטרה אותה בתשובה לא נעימה - שזה לא יפה שאני לא מתחשבת בחריגים. ולשאלתי...האם אפשר לתבוע את משכירת הדירה על המפגע שהביאה עלינו?

    • מטרד לרבים
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 22:17

      ראי, באופן עקרוני לבעל הדירה אין אחריות על "טיב" הדיירים שמשכרים את הדירה, יחד עם זאת במידה ומדובר בראש חריג, ניתן אולי לאיים את בעלת הנכס, באם לא תדאג לפנות את הדיירים, אתם תתבעו איתה בעילה אזרחית על המטרד (אציין, כי צריך לבדוק את נושא זה יותר לעומק במסגרת סריקה מעמיקה). כמובן, שצריך לבדוק פסיקה ואת הדברים יותר לעומק - אבל באופן כללי, זה יתכן שהוא הכיוון. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.

    • למשכיר אחריות עקיפה לרעשי השוכרים
      עופר בן אברהם | 02/10/2011 20:52

      סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים קובע: "לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע, לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים"; וסעיף 14 לחוק מרחיב: "כל מקום בחוק שמדובר בו על גרימת מעשה פלוני, רואים אדם כאילו גרם לאותו מעשה גם אם הוא נעשה במקום הנתון לשליטתו או לפיקוחו, או על ידי מי שנתון לשליטתו או לפיקוחו, והוא לא נקט כל האמצעים הסבירים למניעתו; הטוען כי נקט אמצעים כאמור - עליו הראיה".