דירה מחלוקת

  • הפנו אותי מפורום חוזים אליכם !
    מאיה | 01/10/2011 08:15

    שלום רב אני שוכרת דירה מזה 13 שנים , כגרושה טרייה אז באמת שהייתי תמימה נכנסתי לדירה קטנה שהתאימה לי ולילדתי ,מבחוץ ראיתי 2 דירות צמודות כמובן עם 2 דלתות וכל אחד אחר כמוני היה מבין שמדובר ב2 דירות נפרדות אל אף שהיו צמודות האחת לשנייה, רק כשניגשתי לעירייה לגבות את 70% הנחה בארנונה שלי גליתי לתדהמתי שלא נותנים לי את ההנחה אמרתי היי מה קרה אני גרה בדירה קטנה אז אמרו לי 106 מ"ר זה לא קטן ולכן לא מגיעה לך הנחה אז אני אמרתי אני גרה ב40 מ"ר אתם יכולים לבוא ולבדוק ! אחרי ויכוחים רבים הם אמרו לי זה לא הנכס שלך אמרתי O.k בסדר אבל מה הקשר אני עדיין גרה על 40 מ"ר אז הלכתי הביתה ואמרתי לו למה שיקרת לי אם ידעתי זאת לפני לא הייתי נכנסת לדירה הזו אז הוא הלך לעירייהב באותו הרגע והפלא ופלא הוא קיבל את ההנחה על שמי ולאחר כמה ימים שוב בעיות נגשתי לעירייה ושוב אמרתי יש לי בעיות עם בעל הדירה בגלל שהדירה מחולקת התשובה שלהם היתה כזו זה הנכס שלך את לא יכולה לדבר!אני שגליתי עכשיו שדירה מחולקת אינה חוקית וגם לי אסור לגור בה  ! כן אחרי 13 שנים אני שצעקתי זאת בעירייה כי מן הסתם אני חד הורית שלא יכולה לגור ב106 מ"ר למה לא אמרו לי על האי החוקיות למה לא באו לבדוק שאכן דבריי נכונים ואני גרה על 40 מר ולא על 106 מר איך בעל הדירה קיבל הנחה על שמי הרבה שאלות מחשידות יש לי ! ואמרו לי בפורום החוזים שאפשר להתלונן שיהיה מואשם בבית משפט לעניינים מנהליים בעבירות על החוק התיכנון ובנייה איך עושים בבקשה תעשו לי סדר ואני מודה לכם מראש מאיה

    • דירה מחלוקת
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 22:04

      מאיה שלום רב, הבנתי את העובדה שאת גרה בדירה מחלוקת ולא ידעת שהיא מחולקת, אבל לא הבנתי בדיוק מה השאלה? אם את רוצה לסבך את בעל הדירה, את יכולה להלשין עליו לעירייה בצורה רשמית (מכתב אנונמי) אבל לא הבנתי בדיוק אם זו היתה מטרתך. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.

      • כן מטרתי לסבך אותו מגיע לו !
        מאיה | 02/10/2011 05:52

        שלום רב ותודה שענית לי ! אז ככה כן ועוד איך ! האם אפשר לסבך אותו ? ולמה אנונימי לא אכפת לי שיידע שזו אני !(הרי כבר אמרתי שבעירייה אף פעם לא הסתרתי שהדירה מחולקת )  אבל איך אדע שבאמת העירייה עושה משהו כי כבר הוכח בעבר שבעל הדירה שלי פותר לעצמו את הבעיות שלו כנראה עם כסף כי זה דבר שלא חסר לו ! בבקשה תשובתך ותודה מראש מאיה הא ושכחתי משהו חשוב לומר ואולי זה יעזור אז ככה השבוע יש לי פגישה עם עו"ד בחינם בעירייה בשביל שאדבר על זכויותיי כשוכרת , וחינם זה כי אני חד הורית ומגיע לי ! אז לומר לו דברים שקשורים לזה כוון אותי בבקשה כי בעקבות הדירה המחולקת הוא רימה לא מעט אז זהו ותודה שוב מאיה

        • דירה מחולקת
          עו"ד שזר תומר | 02/10/2011 22:10

          לפי מיטב ידיעתי - אסור לחלק דירות, ולכן המעשה שלו הינו לכאורה בניגוד לחוק - זה צריך להיות הכיוון שלך. בהצלחה. תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל הפורום.