חוק הבתים המשותפים

  • הסכם מיחוד לפי חוק הבתים המשותפים
    דוד | 30/09/2011 23:07

    סבתי קנתה דירה בשנות ה60. מסתבר ששלושה חודשים לאחר ששילמה את כול הסכום עבור הדירה ולאחר שקבלה חזקה בלעדית בדירה (לפי הסכם קניית הדירה בינה לבין הקבלן) נערך הסכם מיוחד לפי חוק הבתים המשותפים . בהסכם זה הצהיר הקבלן שהוא הבעלים והחוכרים של כול הדירות בבית המשותף שעל החלקה. בהסכם זה הוצמד הגג לדירה אחרת (בבעלות הקבלן כמובן) ונקבע שהקבלן יכול לבנות על הגג דירות וקומות נוספות. למיטב הבנתי הקבלן שיקר כשהצהיר שהוא הבעלים והחוכרים היחידים. האם יש אפשרות לבטל את ההסכם בו הקבלן הצמיד את הגג וזכויות בנייה לדירתו?

    • חוק הבתים המשותפים
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 21:57

      דוד שלום רב, ראה - מה שהקבלן עשה זה דבר מקובל, בדרך כלל - הקבלן עושה זאת על ידי החתמת הדייר ובכך הוא מוגן, אני לא יודע אם יש חתימה שכזו במקרה דנן (סביר להניח שיש שכן הוא בוודאי חתם עם יפוי כוח על מיני מסמכים). בכל מקרה, חלפו 50 שנה, כל שעל פניו , קיים חוק התיישנות לכל מהלך כזה... תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.