שכר טירחת עו"ד

  • חיפוש דירה והתנהלות מול עורך דין
    רוכש דירה | 30/09/2011 18:42

    שלום, אני מעוניין לרכוש נכס למגורים בתקופה הקרובה. פניתי לסניף הבנק שלי על מנת לברר בנוגע לזכאות שלי למשכנתא, באופן עקרוני יש לי סכום ראשוני ונציגת הבנת הציגה בפני מסלולים שונים ואת הסכום המירבי שאוכל לקבל כהלוואת משכנתא לאחר שראת את תלושי המשכורת שלי ובחנה את חשבון הבנק שלי. שום דבר לא נסגר כרגע מול הבנק בנוגע למשכנתא. הנציגה אמרה שאגש כרגע לחפש נכס ורגע לפני שאני רוצה לסגור להגיע לסניף על מנת להגיש בקשה למשכנאה. השאלה שלי עכשיו היא האם אני צריך מצוא נכס ואז לפנות לעורך דין כדי שיבדוק את כל העניינים המשפטיים בנכס או קודם כל למצוא עורך דין ולאחר מכן להתחיל לחפש את הנכס ? איך נהוג התשלום לערוך הדין במידה ומצאתי נכס ועורך הדין בדק אותו אך מצא בעיה והמליץ לי לא לקנות אותו ? הרי אני יכול לראות אולי עשרות נכסים האם על כל נכס כזה שהעורך דין בודק נהוג לשלם ?

    • שכר טירחת עו"ד
      עו"ד שזר תומר | 01/10/2011 21:52

      יש כל מיני דרכים, הנפוצה יותר היא שאתה מתחיל לראות נכסים, ברגע שיש נכס שיותר מעניין אותך, ומתחיל מו"מ מתקדם, אז נכנס לתמונה עו"ד שלך. המלצה ראשונה - באופן כללי - לא הייתי ממליץ לקונה דירה לחתום על זכרון דברים. שנית תסכם עם עו"ד שלך, שאם העיסקה לא תסגר בסוף, אז תשלם לו איקס (מה זה איקס אולי חצי ממה שהיית אמור לשלם לו, אולי לפי שעות - תלוי בכך). כמו כן, הייתי נעזר בעו"ד לצורך קביעת לוח התשלומים. בהצלחה תומר שזר, עו"ד ומגשר מנהל פורום דיני מקרקעין ונדל"ן אתר הפורומים המשפטיים.